Március 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, április 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.
Nyáron gyorsabban szaporodnak a baktériumok az ételekben, ezért ilyenkor gyakrabban fordul elő ételmérgezés. Mielőtt beülnénk hekkezni a strandon, vagy egy mozgó árustól csöves kukoricát vásárolnánk, olvassuk el, mik az árulkodó jelek. A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (NÉBIH) segítségével összeszedtük azokat a szempontokat, amik biztos előjelei a személyi katasztrófának.
A büfé:
- A büfék, vendéglők megbízhatóságáról sokat elárulnak az asztalok, a berendezés állapota, és az általános takarítottság.
- A szennyezett, rendetlen, legyes-darazsas környezet,
- és a fedetlen hulladékgyűjtés legyen elriasztó.
- Az elégetett és elhasznált sütőolaj szúrós, "kaparó" szaga is legyen intőjel.
Tartózkodjunk a helytől, ha az árus:
- Adagoláskor megérinti kézzel az ételt.
- Ha ápolatlan, rossz személyi higiénéjű
Gyanús az étel, ha:
- Nem árt, ha az élelmiszerek jellegüknek megfelelő hőmérsékleten vannak tartva, azaz a kolbász melegen, a fagyi hidegen.
- A túltárolt, állott meleg ételeknél szemmel látható elváltozás, hogy az étel kérges, beszáradt, szikkadt. Ezeket meg ne együk!
- Leginkább a gyorsan romló, magas víz- és fehérje tartalmú (tojásos-, hús- és gombás) ételekre kell odafigyelnünk.
- Olyan büfében, ahol gyorsan romló készételeket nagy mennyiségben, "feltornyozva" melegen tartás nélkül tárolnak (pl. sült hurka, sült kolbász, palacsinta, egyes készételek) ne vásároljunk.
- A gyros például csak akkor biztonságos, ha a sült húskérget rendeléskor szeletelik le a nyársról.Úgy, hogy lássuk!
- Semmiképpen ne vegyünk meg olyan gyrost, amit a nyárs alatti tálba előre leszeltek, mert oda rácsöpöghet a nyers húslé is.
- Figyeljük meg, hogy a kirakatba, pultba kihelyezett élelmiszerek, ételek kellően védettek-e a környezeti szennyeződéstől.
- Ellenőrizzük a feltálalt ételek minőségét: az íz, az illat, és állag sokat elárul az ételről.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.
Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.
A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.
-
Elárulta a Lidl, milyen akciókkal készül a húsvéti szezonra
A húsvéti időszakban is változatos akciókkal és kedvezményekkel segíti a Lidl a vásárlókat.
-
Cégalapítás online: az eljárás menete lépésről lépésre (x)
Megmutatjuk, mire számíthat, ha vállalkozás indítását tervezi
-
Az ASUS újdonsága a modern munkaélmény új szintjét kínálja (x)
Az ExpertBook B9 OLED új mércét állít az üzleti laptopok számára.
- Ha autót vezet, akkor egy életveszélyes jelenség fenyegeti
- Friss kutatás: súlyos veszélyt jelent a használt sütőolaj
- Így robban be a nyár a tavaszba – mutatjuk a húsvéti hétvége időjárását
- Halálos baleset, ittas vezetés, rendőri ellenőrzés – így vezettek a magyarok 2023-ban
- Fontos frissítés érkezik most a Samsung telefonokra
- Vigyázat, baleset esetén már nemcsak a bírság és a jogosítvány elvesztése fenyeget