-2 °C Budapest

Milliárdokért szórakozott a burzsuj szaúdi herceg

MTI
2013. június 3. 17:01

Szórakozni vágyott egy szaúdi herceg, így 15 millió euróért (3,4 milliárd forintért) kibérelte három napra májusban a párizsi Disneylandet saját maga és hozzávetőleg hatvan vendége számára.

Fáhd el-Szaúd herceg május 22. és 24. között tudhatta magáénak az élménypark látványosságait és szolgáltatásait. A rendezvény magáncélú volt, és a park különleges foglalásokat kezelő rendezvényszervező részlege felelt érte.

A hírek szerint a park gyakori vendégének számító herceg azt ünnepelte, hogy lediplomázott. A vendégsereget különleges programokkal szórakoztatták, a meghívottakat külön biztonsági erők óvták.

Az egyetlen európai Disneyland 2012-ben 16 millió látogatót fogadott, bevételei egy része azonban magánrendezvényekből származik. A 15 millió eurós bérleti díj viszont így is eltörpül a kontinens legnépszerűbb élményparkjának bevételei mellett. A Párizs közelében lévő parkban amúgy 10 százalékos tulajdonrésze van Al Válid szaúdi hercegnek és üzletembernek.

 

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm