20 °C Budapest

Torkos Cs: 35 hely, ahová nem kell asztalt foglalnod mára

Pénzcentrum
2013. január 31. 05:32

Ma, azaz január 31-én rendezik az idei Torkos Csütörtök akciót. A féláras fogyasztási napon országszerte 839 étterem várja a vendégeket: sok vendéglőben már napokkal, hetekkel ezelőtt minden hely elkelt. A Pénzcentrum.hu most mutatja, hova menj torkoskodni asztalfoglalás nélkül.

Elérkezetta 2013-as Torkos Csütörtök napja. A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén - a néphagyománytól eltérően - kivételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp - az étterembe járás szempontjából szintén népszerű - Valentin (Bálint) napra esik. A szervezők ezért január 31-én szervezik meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. A csatlakozó éttermek száma hétfőn vált véglegessé. A friss lista szerint 2013-ban 839 étterem csatlakozott az akcióhoz.

VÁRJUK OLVASÓINK TAPASZTALATAIT!
Nem is volt féláron? Vagy csak az étel? Túl kicsi volt az adag? Hidegen érkezett? Túl sokat kellett várni?

Vagy épp minden hibátlan volt? Kedves pincérek, izgalmas ízek, féláras félárak, Bocuse d'Or élmények a falafelesnél?

Írd meg nekünk, mit tapasztaltál Torkos Csütörtökön! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu


A legtöbb vendéglőben már napokkal, hetekkel ezelőtt elfogytak a szabad helyek. A résztvevő magyar csúcséttermek, mint például a pesti Nobu, a balatonszemesi Kistücsök, vagy a budai Alabárdos is kitehetik a Megtelt táblát a mai napra. Azoknak, akik most döntötték el, hogy mégis megpróbálkoznak a torkoskodással, több étterem is azt ajánlja, hogy próbálkozzanak a déli órákkal, esetleg este 9 után - de mindenképp érdemes előzetesen érdeklődni a szabad asztalokról.

Megtelt a Nobu is (Forrás: torkoscsutortok.hu)


Idén is találhatunk azonban olyan éttermeket, büféket, cukrászdákat, ahová asztalfoglalás nélkül is beülhetünk, a Pénzcentrum.hu közülük mutat néhány vidéki és budapesti helyet.

Öt Mcdonald's,tizennyolc vasúti étkezőkocsi

Az idei év egyik különlegessége, hogy a Torkos Csütörtök akcióban öt magyarországi McDonald's étterem (Tatabánya, Dunaújváros, Kecskemét Malom Center, Siófok, Szombathely) is részt vesz. A Pénzcentrum.hu a McDonald's Magyarországtól megtudta: a részvétellel a kipróbálást szeretnék ösztönözni, hiszen ilyenkor többeknek van lehetősége megkóstolni termékeiket. Éttermeik felét franchise partnerek irányítják, akik önállóan dönthetnek arról, hogy részt kívánnak-e venni az akcióban. Idén a korábbi sikeres tapasztalatok alapján három franchise partner négy éttermével döntött a részvétel mellett, egy résztvevő étterem pedig vállalati üzemeltetésben működik. A résztvevő éttermek valamennyi esetben olyan vidéki városokban üzemelnek, ahol jobban adottak a feltételek egy ilyen jelegű, nagyobb tömeget megmozgató eseményre. kezelésére. Budapesten, ebből a szempontból korlátozottabbak a lehetőségek.

A McDonald's sok vendégre számít, a résztvevő éttermek azonban úgy kerültek kiválasztásra - és erre a napra úgy készülnek - hogy a nagyobb vendéglétszámot is kezelni tudják és ez a napi munkamenetben ne okozzon fennakadást. Az akció ugyanakkor azt is jelentheti, hogy a kiszolgált létszám is a többszöröse lehet más "hagyományos" éttermekének. A csatlakozási feltételek között az szerepel, hogy az 50 százalékos kedvezmény a helyben fogyasztásra vonatkozik. A tatabányai autós étteremben ettől pozitív irányban térnek el, ott az autós és elviteles rendelésekre és a McCaféban töténő vásárlásokra is kiterjesztik a számla végösszegéből a féláras kedvezményt.

A MÁV-START csütörtökön tizennyolc nemzetközi járat étkezőkocsijában várja utasait a Torkos Csütörtök alkalmából. Az utasok számára a vasúttársaság ötven százalékos kedvezményt nyújt az ételek és egy választott ital árából. Az engedmény az Utasellátó által üzemeltetett étkezőkocsikban, az érintett vonat magyarországi szakaszán vehető igénybe akár belföldi vagy akár nemzetközi utasként. A nemzetközi forgalomban közlekedő étkezőkocsikban az akció napján Budapest-Keleti pályaudvarról Hegyeshalom, Hidasnémeti, Lőkösháza, Stúrovo (Párkány) és Biharkeresztes határállomásokig vehető igénybe.

Helyek, ahová nem kell asztalt foglalnunk

A budapestieket melegszendviccsel, forralt borral sötétedésig várja a Bringóhintó Panorámabüfé, a Margit-sziget északi spiccéhez közel, a Hajós Alfréd sétány elején. Elvitelre is ad kedvezményt a zuglói Csusza Étkezde, amely házias, magyaros ételekkel várja a vendégeket a Dongó utcában. Asztalfoglalás szintén nem szükséges a Villányi-úti iTee_Caféba, amely több mint 70-féle teával, 8-féle minőségi üveges borral és több szendvicsvariációval várja a vendégeket. A Váci utcában található Molnár's Kürtöskalács Kávézó vaníliás, fahéjas, diós, mandulás, csokis, kókuszos, mákos, kakaós, mogyorós kaláccsal várja a vendégeket, ma féláron. A BakRman Pékség és Kávézó a Károly körúton, a Dohány utcai Zsinagóga szomszédságában egy önkiszolgáló pékség és kávézó, ahol különleges, helyben sült péksüteményeket, szendvicseket, friss salátákat és a frissen facsart narancslevet kaphatunk ma reggel 7-től este 7-ig, féláron.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Zircen a Hamburger Box is várja a torkoskodókat: a város legrégebbi gyorsétterme a Kossuth utcában már 17 éve üzemel, és leginkább hamburgereiről, hot-dogjairól, salátáiról ismert. Aki ma a debreceni Aquaticum Élményfürdőben jár, szintén féláron fogyaszthat a fürdő Mediterrán Éttermében, ráadásul kedvezményes belépőt is kínálnak. A Subway Cafe Cegléd a világszerte ismert gyorsétterem lánc egyik tagja, mely friss alapanyagokból készült Subokkal (szendvicsekkel), kávékülönlegességekkel, süteményekkel várja a vendégeket - Torkos Csütörtökön 50 százalékos kedvezménnyel. Egy másik gyorsétteremlánc három egysége is csatlakozott az akcióhoz: a Kebeb Mrs. Keszthelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen a Tesco-parkolókban várja a torkoskodókat, kebabbal, dürömökkel és tálakkal. Az ország másik végén, Miskolcon a plázában található Piroska Csárda is kedvezménnyel készült a mai napra, a vendégek a magyaros gyorsétterem kínálatából válogathatnak 50 százalékkal olcsóbban.

Akik korábban kezdik és akik kitolják

Szép számmal akadnak olyan vendéglátóhelyek is, amelyek korábban kezdték, vagy később (leginkább vasárnap) fejezik be a Torkos Csütörtököt, azaz meghosszabbítják az elvileg egynapos akciót.

Aki lemarad csütörtökön vagy nem tudott időt szakítani az idei előrehozott Farsangi Torkos Csütörtökre, esetleg épp ellenkezőleg, nem tud betelni vele, a következő éttermekhez, kávézókhoz, bisztrókhoz, cukrászdához fordulhat:

A szervező magyar Turizmus Zrt. ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy mindenképpen keressük fel az éttermet a részletek tekintetében, hiszen a hoszabbítás nem a Torkos Csütörtök akció szabályait követi, attól eltérhet, illetve minden vendéglátó hely más-más napokon hosszabbít. Van olyan is, aki mindjárt három csütörtökre növelte a kedvezményes napok számát.

A TORKOS CSÜTÖRTÖK HOSSZABBÍTÓI: KATTINTS IDE A LISTÁHOZ!

Szállodák is akcióznak

Január 31. és február 3. között ajándékok, kedvezmények várnak minden torkoskodót egy igazi télűző hosszú hétvégével 100 hazai szálláshelyen. A 750 étterem mellett több tucat szálloda, panzió és magánszállás kínál hosszú hétvégéket, torkos csomagokat, extra fürdőjegyet és kedvezményes szobaárakat.

A szálláshelyi akció célja a belföldi szálláshelyek vendégforgalmának növelése és a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználásának ösztönzése. Jelenleg több tucat szálláshely kedvezményes ajánlatai között lehet válogatni. A kezdeményezéshez mindazon szálláshelyek csatlakozhattak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtököt követő "hosszú hétvégére" speciális, kedvezményes ajánlatokat dolgoznak ki.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem