0 °C Budapest

Már ezzel is csalnak a magyarok, decembertől jön a szankció

2012. október 31. 10:35

Számos szabálytalanságot tárt fel a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, amelyekből nagyrészt az derült ki, hogy egyes utazási irodáknál nemcsak előre összeállított belföldi, hanem külföldi utazási csomagot is meg lehetett vásárolni SZÉP-kártyával - tudta meg a Magyar Nemzet a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

November végén módosul a Széchenyi (Szép)-pihenőkártya használatára vonatkozó rendelet, amely szankciókat is tartalmaz majd arra az esetre, ha nem a meghatározott célokra használják fel a kártyán felhalmozott összeget. Emellett bővülnek a kártya felhasználási lehetőségei, és lehetővé válik a kártyán lévő összeg öröklése is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nemrégiben átfogó ellenőrzést rendelt el az utazási irodák Széchenyi-pihenőkártya-elfogadási gyakorlatával kapcsolatos piaci jelzések miatt. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal vizsgálatából kiderült, hogy egyes utazási irodáknál nemcsak előre összeállított belföldi, hanem külföldi utazási csomagot is meg lehetett.

Ez azért szabálytalan, mert a pihenőkártya a belföldi turizmust hivatott élénkíteni, így nem használható például arra, hogy tulajdonosa külföldi utat fizessen ki vele. Szabálytalan felhasználásnak minősül az is, ha az utas nem belföldi utazási csomagot vásárol, hanem csak a szállásközvetítésért fizet vele. Piaci forrásokból a lap azt is megtudta, hogy az ilyen esetekre jellemzően a versenytársak bejelentése nyomán derül fény. A trükközések miatt a kártyakibocsátók egyes szolgáltatókkal meg is szakítják a kapcsolatot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06