2 °C Budapest

Már ezzel is csalnak a magyarok, decembertől jön a szankció

2012. október 31. 10:35

Számos szabálytalanságot tárt fel a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, amelyekből nagyrészt az derült ki, hogy egyes utazási irodáknál nemcsak előre összeállított belföldi, hanem külföldi utazási csomagot is meg lehetett vásárolni SZÉP-kártyával - tudta meg a Magyar Nemzet a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.

November végén módosul a Széchenyi (Szép)-pihenőkártya használatára vonatkozó rendelet, amely szankciókat is tartalmaz majd arra az esetre, ha nem a meghatározott célokra használják fel a kártyán felhalmozott összeget. Emellett bővülnek a kártya felhasználási lehetőségei, és lehetővé válik a kártyán lévő összeg öröklése is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nemrégiben átfogó ellenőrzést rendelt el az utazási irodák Széchenyi-pihenőkártya-elfogadási gyakorlatával kapcsolatos piaci jelzések miatt. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal vizsgálatából kiderült, hogy egyes utazási irodáknál nemcsak előre összeállított belföldi, hanem külföldi utazási csomagot is meg lehetett.

Ez azért szabálytalan, mert a pihenőkártya a belföldi turizmust hivatott élénkíteni, így nem használható például arra, hogy tulajdonosa külföldi utat fizessen ki vele. Szabálytalan felhasználásnak minősül az is, ha az utas nem belföldi utazási csomagot vásárol, hanem csak a szállásközvetítésért fizet vele. Piaci forrásokból a lap azt is megtudta, hogy az ilyen esetekre jellemzően a versenytársak bejelentése nyomán derül fény. A trükközések miatt a kártyakibocsátók egyes szolgáltatókkal meg is szakítják a kapcsolatot.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17