15 °C Budapest

A legjobb balatoni éttermek; luxus a horvát nyaralás? - a hét hírei

Pénzcentrum
2012. augusztus 5. 18:49

A hét 31. hetében ismét megérkezett a kánikula Magyarországra. Éppen ezért ezen a héten kiemelten foglalkozott a Pénzcentrum.hu a nyaralással, s főként annak költségeivel. Megmutattuk például, mennyiből juthat el egy család a horvát tengerpartra, de elkalauzoltuk olvasóinkat a legjobb balatoni éttermek, illetve halsütödék házatájára is. Ezek voltak tehát a hét legérdekesebb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A cikkek elolvasásához kattints a címekre.

Ezek a legjobb balatoni halbüfék, éttermek 2012-ben - itt a lista!
Elkészült a legjobb balatoni éttermek 2012-es listája. Az összesítés szerint továbbra is a balatonszemesi Kistücsök étterem a legkedveltebb tóparti vendéglátóhely, akadnak azonban meglepetések is a listán. Annak sem kell azonban aggódnia, aki az étterminél alacsonyabb árfekvésű helyre menne - idén ugyanis újdonságként elkészítették a legjobb tóparti halsütők toplistáját is. A legjobb tizenegy balatoni halbüfé közé többek között siófoki, szigligeti, lellei, fűzfői és füredi árus is bekerült.

Ide lő az adóhatóság: Te is beleszaladhatsz
A Pénzcentrum.hu információi szerint továbbra is sorra tagadja meg a vállalkozásoktól az adóhatóság az általános forgalmi adó (áfa) levonását az eladónál megállapított szabálytalanságra hivatkozva olyan esetekben is, amelyekben a számla kibocsátója megfizette az áfát. Ez ellentétes az Európai Bíróság egy hónappal ezelőtt hozott ítéletével - hangsúlyozzák a lapunk által megkérdezett szakértők. A sértett adózók végső esetben akár a magyar államot is beperelhetik, ha a bíróságok és a Kúria sem hajlandóak alkalmazni az európai uniós jogot.

Tényleg luxus a horvát nyaralás? Kiszámoltuk
Bár a legtöbb magyar itthon tölti az idei nyarat, mégis akadnak szép számmal, akik ezúttal is az Adriát választják a szabadság eltöltésére. Felmérések szerint a családok közel 200 ezer forintot szánnak a jól megérdemelt pihenésre, nagy kérdés ugyanakkor, hogy ebbe az összegbe mi is fér bele a horvát tengerparton. Egy négy fős családnak mindenképp érdemes még az utazás előtt kalkulációt készíteni, hogy ne okozzon pénzügyi nehézségeket a családi nyaralás - se külföldön, se a pihenés után hazatérve. Ebben próbál segítséget nyújtani ezúttal a Pénzcentrum.hu.

Bankkártyák milliói veszélyben: a boltoknál lehet a hiba
Minden jel szerint kisebb bankkártya-pánik van kibontakozóban Nagy-Britanniában. A gondot egy újfajta csalási technológia lehetősége jelenti, amely a boltokban kihelyezett POS-terminálokat támadhatja. Magyar szakemberek szerint nálunk egyelőre nem jelentkeznek a tünetek.

Így változnak az öröklési szabályok: fricska az özvegyeknek
Jócskán átszabná a kormány az öröklési szabályokat a nemrégiben a parlament elé terjesztett új Polgári törvénykönyvben (Ptk.). A legnagyobb változás az özvegyekre vonatkozó rendelkezésekben várható, mivel megszűnik a vagyon egészére kiterjedő holtig vagy a következő házasságkötésig tartó haszonélvezeti joguk. Új elemként jelenik meg, hogy a házastárs vagy élettárs mellett a szülők is örökölhetnek elhunyt gyermekük után. Legalább tíz év együttélés esetén holtig tartó lakáshasználati jogot kapnak az élettársak.

Így számolna le Brüsszel a magyar munkanélküliséggel
Kétfrontos küzdelmet indít az Európai Bizottság a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Egyrészt a jövőben összehangolt stratégiát indít az alacsony energiafelhasználású épületek fejlesztésére, másrészt ezen a folyamaton keresztül nyomást gyakorol az építőipar felélesztésére, s így a munkanélküliség csökkentésére. Az uniós stratégia sikerére Magyarországon is hatalmas szükség van. Azon túl ugyanis, hogy mihamarabb fel kellene rázni az évek óta vegetáló építőipart, a magyar lakásállományra is ráférne egy jókora ráncfelvarrás. A megközelítőleg 4,3 millió lakást kitevő állomány 70 százaléka ugyanis nem felel meg a korszerű funkcionális műszaki, illetve hőtechnikai követelményeknek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Óriási lehetőség a devizahiteleseknek: érdemes élni vele?
Még egy hónapig van lehetőségük a devizahiteleseknek, hogy megszabaduljanak régi hiteleiktől. Legalábbis az átlátható árazás biztosító törvénymódosítás értelmében augusztus 31-ig kérhetik bankjuktól a kölcsön módosítását, hogy az megfeleljen az április elsejétől érvényes kritériumoknak. Ez az a törvény, amivel a kormány el kívánja érni, hogy a banki hitelkínálat átlátható és összehasonlítható legyen, a pénzügyekben kevésbé járatosaknak is. Ez és a 11 hónapos csúcs közelében lévő euró és svájci frank árfolyam a devizahiteleseknek azt is lehetővé teszi, hogy forintosítsák hitelüket. Érdemes lecsapni a lehetőségre?

Elképesztő árak a Hungaroringen: 2500 a szendvics, a hamburger
Látványosan felpörögtek az árak a Hungaroringen a vasárnapi zárónapra. Míg csütörtökön "csak" 800 forint volt egy sült kolbász és 600 forint az üdítő, addig vasárnap már 500 forintot kértek egy darab almáért és 750-et egy szelet görögdinnyéért.

Vadásznak ránk az átverős pénzváltók: ez a módszerük
Úgy tűnik, idén nyáron sem mentek szabadságra a csaló, trükköző pénzváltók. A valutázók felbukkanhatnak a forgalmasabb váltók környékén, nyomukban pedig - a kedvező árfolyam helyett- becsapott, megkárosított ügyfelek maradnak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm