21 °C Budapest

Állami segítséggel menekült meg a BKV

Pénzcentrum
2012. március 29. 09:05

Kezességet vállal az állam a BKV hitelekre, és ugyanannyi pénzt adna, amennyit a főváros a közlekedési cégnek - írja a Napi Gazdaság.

A kormány a tegnapi ülésén megvitatta a BKV helyzetével foglalkozó tárgyalódelegáció beszámolóját. A kormány által már korábban is hangoztatott 1+1 forint elve mellett sikerült megoldani a főváros idén lejáró hitelállományának problémáját is - olvasható a kormányszóvivői iroda közleményében. Korábban arról volt szó, hogy amennyiben a kormányzat feloldja a BKV 32 milliárd forintos állami normatív támogatását további 21 milliárd forintot juttat a közlekedési cégnek, akkor a főváros ugyanekkora - húsz milliárd forintot - előteremt. Néhány napja azt is közölték, hogy az állam 63 milliárd forintra vállal kezességet.

A BKV 2012-ben lejárandó hitelállományával kapcsolatban a magyar állam a főváros mögé áll, és elvi garanciát vállal, amennyiben a főváros készfizető kezességet vállal a BKV hitelállományáért. Ezzel a megoldással a BKV 2012-es finanszírozása megoldódott. A középtávú fenntartható finanszírozási konstrukcióval kapcsolatos tárgyalásokat a kormány által kijelölt delegáció tovább folytatja a fővárossal.

A főváros közleménye szerint a kormány és a főváros vezetésének sikeres egyezetéseit követően 2012. március 28-án a Kormány határozatot hozott arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat számára állami garanciát ad a BKV teljes, 63.1 milliárdos, ez évben lejáró adósságállományára. A hitelező bankokkal az előzetes egyeztetések megtörténtek, így a BKV legsúlyosabb problémája megoldódik. A hosszú távú finanszírozásról jövő héten folytatódik Varga Mihály, Naszvadi György, Fellegi Tamás, illetve Tarlós István egyeztetése. A bankokkal a részletes megállapodás kidolgozása folyamatban van.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm