3 °C Budapest

Egységesítik Budapesten a városnézést

MTI
2012. március 28. 10:33

A Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit (BTDM) Kft. nyílt közbeszerzést írt ki, a becsült értéken évi nettó 200 millió forintos "hop on hop off" (állandó megállókkal működő) városnéző szolgáltatásra - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Nemrégiben egy idegenforgalmi rendezvényen hangzott el, hogy a fővárosban egységesíteni kellene a széttagolt városnéző szolgáltatást.

A kiírás úgy szól, hogy az ajánlattevőnek éves szinten, napi rendszerességgel, minimum napi öt indulással, ingyenes, állandó megállókkal működő budapesti buszos városnézést kell nyújtania, a dokumentációban részletezett útvonalon. A szolgáltatónak minimum 5 darab, legalább 70 fő befogadására képes, folyamatos üzemelésű, egyforma emeletes városnéző busszal kell rendelkeznie. Az idegenvezetést 15 nyelven, lehetőség szerint számítógép által vezérelt hangrendszerrel kell biztosítani.

A szolgáltatásnak tartalmaznia kell olyan dunai hajós városnézést is, amely minden nap minimum egyszer igénybe vehető és legalább 70 fő szállítására alkalmas hajóval történik, audioguide segítségével, legalább német és angol nyelven.

A szolgáltatást a 48 órás Budapest kártyával rendelkezők vehetik majd igénybe. A szolgáltatás ellenértékét az ajánlatkérő BTDM fizeti meg a nyertes vállalkozó részére. A nyertes ajánlattevőnek rendelkeznie kell szerződéssel, vagy szerződést kell kötnie legalább 100 budapesti szállodával vagy szálláshely szolgáltatóval, a városnézési szolgáltatás értékesítésére. A szolgáltatási viteldíj becsült értéke - kártyánként - nettó 4.500 forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szolgáltatás minimum feltételei közé tartozik az, hogy a buszokon minden ülőhelyről közel azonos minőségű, akadálymentes kilátást és fényképezési lehetőséget kell biztosítani télen-nyáron egyaránt. A hangrendszer egyenletes minőségű legyen minden buszon, és legalább két busznak akadálymentesítettnek kell lennie. Az ajánlattevőnek szerződnie kell a BKV buszöblök használatára.

Az ajánlattételi határidő május 7. Az ajánlatok összegezését az ajánlatkérő május 18-ig küldi meg az ajánlattevőknek. A szerződéskötés tervezett időpontja pedig május 28.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?