Budapesti hétvégét ajánl a New York Times

MTI
2011. augusztus 1. 14:02

A hagyományos budapesti nevezetességeket és az unalomig ismert "kötelező köröket" tökéletesen figyelmen kívül hagyó városnézési útvonalat ajánlott a magyar fővárosba készülő olvasói számára a The New York Times vasárnapi utazási melléklete, írja az MTI.

A 36 órásra tervezett program összeállítója, Evan Rail a városnézést a látogatónak péntek délután ötkor a Károly körúti Tisza cipőboltban tanácsolja elkezdeni, ahol szuvenírnek is tekinthető lábbelit vásárolhat magának a meredek budai dombok és a hosszú pesti körutak bejárásához. A szerző szerint noha a cég 19 900 forintos Klasszik modelljét annak feltűnő színei, plüss anyaga és minőségi felépítése kiemeli szinte minden közül, ami az elmúlt rendszerből származik, a "kifejezetten keleti blokkbeli hangulatú" cipőt senki sem tévesztené össze egy pár Nike-val.

A szerző, aki "Európa egyik legrégebbi titkos borvidékének" és a kiváló óvilági konyha forrásának nevezi Magyarországot, a vacsorát este fél nyolckor a Sas utcai Borkonyhában javasolja elkölteni. A szilvásváradi pisztráng vagy a párolt mangalica mellé Günzer 2009-es kadarkáját kínálja. Rail írása az este további részét a szabad ég alatt, az Ötkertben táncolva és barackpálinkát kortyolva vizionálja, a Lőrinc pap téri Palazzo Zichyben történő lefekvés előtt.

A szombat 11-től a vásárlásé lehet. Ha az utas nem talál kedvére valót az Our Style online ajánlatában, akkor butikfelfedező portyára indulhat a Dohány utcai zsinagóga, a Nemzeti Múzeum és Duna határolta négyszögben. A szerző a Black Boxra és a Eclectickre külön felhívta a figyelmet.

Az utas a budai vár alatt meghúzódó "szokatlan hidegháborús múzeumban", a Sziklakórházban kereshet menedéket a nyári hőség elől, ahol a kommunista korszak relikviái mellett Márka üdítő is kapható. Háromkor a 200 éve született zeneszerző pesti lakását bemutató Liszt Múzeum megtekintése lehet a program.

Fél nyolckor vacsora a Vörösmarty téren található Onyxban, amely a Costes után Budapest második Michelin-csillagos étterme. A szerző nem mulasztja el megemlíteni, hogy Budapest felhördült, amikor a posztkommunista fővárosok közül elsőként Prága érte el ezt a kulináris elismerést. Az éjszaka további részét a szerző szerint a neves magyar zenészeket felléptető Anker Klubban és Blaha Lujza téri Corvintetőn érdemes eltölteni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Elutazás előtt, vasárnap reggel 10-kor Rail szerint az utazónak a Balassi Bálint utcában található Culinaris felkeresését javasolja, ahol különleges ételek között válogathat akár helyben étkezéshez, akár útravalóul.

"A posztkommunista Európa nagy részéhez hasonlóan Budapest is a nemzetközi luxus olyan jelképeivel váltotta fel a szegény Kelet imázsát, mint a Four Seasons Hotel a Gresham palotában, vagy a drága japán Nobu lánc új étterme. Ám több térségbeli várostól eltérően, a magyar főváros legfényesebb pontjai inkább helyi eredetűek, mint importból származók" - írta Evan Rail, méltatva a magyar művészek, borászok és főszakácsok teljesítményét.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm