15 °C Budapest

Budapesti hétvégét ajánl a New York Times

MTI
2011. augusztus 1. 14:02

A hagyományos budapesti nevezetességeket és az unalomig ismert "kötelező köröket" tökéletesen figyelmen kívül hagyó városnézési útvonalat ajánlott a magyar fővárosba készülő olvasói számára a The New York Times vasárnapi utazási melléklete, írja az MTI.

A 36 órásra tervezett program összeállítója, Evan Rail a városnézést a látogatónak péntek délután ötkor a Károly körúti Tisza cipőboltban tanácsolja elkezdeni, ahol szuvenírnek is tekinthető lábbelit vásárolhat magának a meredek budai dombok és a hosszú pesti körutak bejárásához. A szerző szerint noha a cég 19 900 forintos Klasszik modelljét annak feltűnő színei, plüss anyaga és minőségi felépítése kiemeli szinte minden közül, ami az elmúlt rendszerből származik, a "kifejezetten keleti blokkbeli hangulatú" cipőt senki sem tévesztené össze egy pár Nike-val.

A szerző, aki "Európa egyik legrégebbi titkos borvidékének" és a kiváló óvilági konyha forrásának nevezi Magyarországot, a vacsorát este fél nyolckor a Sas utcai Borkonyhában javasolja elkölteni. A szilvásváradi pisztráng vagy a párolt mangalica mellé Günzer 2009-es kadarkáját kínálja. Rail írása az este további részét a szabad ég alatt, az Ötkertben táncolva és barackpálinkát kortyolva vizionálja, a Lőrinc pap téri Palazzo Zichyben történő lefekvés előtt.

A szombat 11-től a vásárlásé lehet. Ha az utas nem talál kedvére valót az Our Style online ajánlatában, akkor butikfelfedező portyára indulhat a Dohány utcai zsinagóga, a Nemzeti Múzeum és Duna határolta négyszögben. A szerző a Black Boxra és a Eclectickre külön felhívta a figyelmet.

Az utas a budai vár alatt meghúzódó "szokatlan hidegháborús múzeumban", a Sziklakórházban kereshet menedéket a nyári hőség elől, ahol a kommunista korszak relikviái mellett Márka üdítő is kapható. Háromkor a 200 éve született zeneszerző pesti lakását bemutató Liszt Múzeum megtekintése lehet a program.

Fél nyolckor vacsora a Vörösmarty téren található Onyxban, amely a Costes után Budapest második Michelin-csillagos étterme. A szerző nem mulasztja el megemlíteni, hogy Budapest felhördült, amikor a posztkommunista fővárosok közül elsőként Prága érte el ezt a kulináris elismerést. Az éjszaka további részét a szerző szerint a neves magyar zenészeket felléptető Anker Klubban és Blaha Lujza téri Corvintetőn érdemes eltölteni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Elutazás előtt, vasárnap reggel 10-kor Rail szerint az utazónak a Balassi Bálint utcában található Culinaris felkeresését javasolja, ahol különleges ételek között válogathat akár helyben étkezéshez, akár útravalóul.

"A posztkommunista Európa nagy részéhez hasonlóan Budapest is a nemzetközi luxus olyan jelképeivel váltotta fel a szegény Kelet imázsát, mint a Four Seasons Hotel a Gresham palotában, vagy a drága japán Nobu lánc új étterme. Ám több térségbeli várostól eltérően, a magyar főváros legfényesebb pontjai inkább helyi eredetűek, mint importból származók" - írta Evan Rail, méltatva a magyar művészek, borászok és főszakácsok teljesítményét.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?