Így változik a KRESZ júliustól

2011. június 15. 13:32

Júliustól akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra. A rendőrök fokozottan figyelik a gyalogosokat is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Július 1-jétől akár 300 ezer forintos helyszíni bírsággal is sújthatják az autósokat. Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő szerint ez az összeg valóban visszatartó erővel bír. A szakértő az InfoRádióban hangsúlyozta: újdonság, hogy a KRESZ megszegőit határozathozatal nélkül büntethetik meg a rendőrök. A bírságot nem a jármű üzemben tartója, hanem az elkövető kapja - tette hozzá.

Szintén jelentős változás lesz, hogy - ugyancsak határozathozatal nélkül - elvehetik a külföldi sofőr forgalmi engedélyét és visszatarthatják autóját például akkor, ha kiderül, hogy egy korábbi bírsággal még tartozik.

Az új szabály szerint enyhébben büntethető szabálysértések mellé büntetőpontokat is kaphatnak az autósok - tette hozzá.

A közlekedési törvényt még decemberben módosította az Országgyűlés, de csak júliustól lép életbe. A késedelem oka az volt, hogy el kellett készíteni a központi nyilvántartást, és több végrehajtási rendeletet kellett kidolgozni.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20