Így változik a KRESZ júliustól

2011. június 15. 13:32

Júliustól akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra. A rendőrök fokozottan figyelik a gyalogosokat is.

Július 1-jétől akár 300 ezer forintos helyszíni bírsággal is sújthatják az autósokat. Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő szerint ez az összeg valóban visszatartó erővel bír. A szakértő az InfoRádióban hangsúlyozta: újdonság, hogy a KRESZ megszegőit határozathozatal nélkül büntethetik meg a rendőrök. A bírságot nem a jármű üzemben tartója, hanem az elkövető kapja - tette hozzá.

Szintén jelentős változás lesz, hogy - ugyancsak határozathozatal nélkül - elvehetik a külföldi sofőr forgalmi engedélyét és visszatarthatják autóját például akkor, ha kiderül, hogy egy korábbi bírsággal még tartozik.

Az új szabály szerint enyhébben büntethető szabálysértések mellé büntetőpontokat is kaphatnak az autósok - tette hozzá.

A közlekedési törvényt még decemberben módosította az Országgyűlés, de csak júliustól lép életbe. A késedelem oka az volt, hogy el kellett készíteni a központi nyilvántartást, és több végrehajtási rendeletet kellett kidolgozni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?