Sziget 2010: különleges és spórolós megoldások a fesztiválozóknak

2010. július 19. 14:29

Speciális mobiltechnológiai szolgáltatások várják a 2010-es Sziget Fesztivál látogatóit. Egyszerűsített jegyvásárlás, személyre szabható alkalmazások, fesztiválozás készpénzfizetés nélkül: a Pénzcentrum most megmutatja a részleteket.

A Fesztivál többszázezer fős, zene- és "technológia rajongó' (early adopter), kommunikációra éhes közössége elsőként próbálhatja ki a kifejezetten sziget-látogatóknak szánt Szigetfone-t, a hasznos helyszíni információkkal szolgáló ingyenes Sziget InfoSMS-t és a kártyás fizetést is. A minden heti- és napijegyes számára járó Szigetfone készülék és Vodafone VitaMAX Sziget tarifa nemcsak egyedülállóan alacsony percdíjjal segíti a fesztivál belföldi és külföldi közönségének kommunikációját, hanem küllemében a trendi zenei stílusoknak megfelelően formálható is.

A Vodafone Magyarország a Sziget Fesztivál tiszteletére piacra dobott Szigetfone-ja ideális társ Közép-Európa legnépszerűbb zenei rendezvényének látogatói számára. A strapabíró készülék legfőbb különlegessége azonban a mélyben rejlik: a Szigetfone és Sziget tarifa egyedülállóan kedvezményes telefonálást nyújt a zenerajongók számára. A Szigetfone-osok percenként mindössze 10 Ft-ért hívhatják egymást, illetve küldhetnek üzenetet. Az egyhetes rendezvényt a környező országokból, Németországból, Hollandiából és Angliából is sokan látogatják, ezért a Vodafone róluk sem feledkezett meg: otthon maradt barátaiknak, rokonaiknak 100 Ft-os percdíjon számolhatnak be legfrissebb élményeikről, egy üzenet elküldése pedig csupán 30 Ft-ba kerül számukra.

 


A Sziget tarifát nemcsak a látogatók számára találták ki, más Vodafone feltöltőkártyás ügyfelek is igénybe vehetik. A tarifa garantáltan 2010. december 31-ig lesz elérhető, a nemzetközi telefonálás díja pedig augusztus 31-ig marad a különlegesen alacsony 100 Ft-os percdíjon.

A Szigetfone ráadásul nem is apasztja le túlzott mértékben a fesztiválozók sörözésre és szórakozásra szánt költségvetését: a napijegyesek 4.000, a hetijegyesek pedig mindössze 2.000 Ft ellenében juthatnak hozzá egy 2.000 Ft-tal feltöltött Vodafone 248-os készülékhez, amely különféle kiegészítők segítségével számtalan módon testre szabható. A Sziget tarifa tehát minden tulajdonosának 200 percnyi beszélgetést nyújt fesztiválozó társaival és barátaival, családtagjaival. Az alapkészüléknél többre vágyók 19.900 Ft ellenében a Vodafone 736-ost is választhatják, amely kifinomult dizájnja mellett e-mailezésre is alkalmas, míg a legigényesebbek a Google korszerű operációs rendszerével, az Androiddal rendelkező Vodafone 845-ös készüléket vásárolhatják meg 30.990 Ft-ért.

Rock-os Szigetphone - testfestett Szigetfone rajongók

Azon fesztiválozók számára is egy különlegességgel készül a Vodafone, akik nem elégednek meg a Vodafone 248-as Szigetfone-juk testreszabásával. Ők punk, rock, hip-hop, afro, disco vagy reggae stílusú testfestést készíttethetnek maguknak a Vodafone standján, ezzel fokozva azonosulásukat kedvenc zenei műfajukkal.

Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, kommunikációs és márka vezérigazgató helyettese elmondta: "A sziget-látogatók közössége meghaladja egy Pécs méretű város lakosságának létszámát, s egy olyan - egy héten keresztül aktív - szubkultúrát képvisel, amelynek belső kötelékeit még szorosabbra kívánjuk fűzni, építve a közös érdeklődésre, a közös élményekre és a meglévő, vagy újonnan kialakuló baráti társaságokra. A mobil innováció városában a Vodafone a szigetlakók közösségében folyó kommunikációt kívánja erősíteni."

Vodafone Sziget InfoSMS - Mi újság a szigeten?

A szolgáltatások fejlesztésére és kísérleti bevezetésére szövetkezett legismertebb európai és a legismertebb magyar márka a Sziget látogatóinak mobilinformációs szolgáltatást indít magyar és angol nyelven. A Vodafone jóvoltából ingyenes Sziget InfoSMS révén első kézből értesülhetnek a Szigetfone-osok és a Vodafone ügyfelek is a fellépőkkel kapcsolatos legfontosabb hírekről, az esetleges műsorváltozásokról, a várható időjárásról valamint egyéb, számukra hasznos információkról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Izgatottan várjuk a Szigetet, ahol a fiatal, a mobilitás és az internet iránt érdeklődő közösség elé tárhatjuk legújabb szolgáltatásainkat. A Szigetfone és Sziget infoSMS mellett a kényelem fokozása érdekében kivisszük a Szigetre a Kávé mobillal szolgáltatásunkat. Ráadásul, míg korábban a mobilfizetési megoldásainkat - pl. a népszerű mobilparkolást - csak előfizetéses ügyfeleink használhatták, ezek július végétől a feltöltőkártyás telefonnal rendelkezők számára is szabadon elérhetők lesznek." - tette hozzá Lakatos Péter.

A percjeggyel egy koncert erejéig is megéri kimenni a Szigetre

Az idei évben a Sziget-látogatók két, merőben új, és előremutató fejlesztéssel is találkozhatnak a fesztiválon, melyek olcsóbbá, illetve kényelmesebbé teszik a fesztivállétet. Azon Vodafone-os előfizetők számára, akik csak bizonyos koncerteket akarnak megnézni a Szigeten, örömteli újítás lesz a percalapú mobilfizetéses rendszer. Eszerint a látogató egy központi számra küldött sms-re válaszként kap egy kódot. Erre az azonosító kódra, a Sziget "K" hídi bejáratánál lévő, erre a célra fenntartott konténernél megkapja a napi karszalagot és aktiválják a rendszert. Hogy a sorbanállással ne "ketyegjen" a látogató pénze, a percalapú fizetéses rendszert igénybe vevők számára ún. "expressz kaput" állítanak fel a szervezők. A látogató addig marad a fesztivál területén, míg kedvenc programjait megnézi, majd a távozáskor a kijáratnál állítják le a rendszert. A mobil parkoláshoz hasonló szisztéma bevezetésével tovább bővítették a szervezők a jegykedvezmények körét.

Mint ismeretes, csoportos diákjeggyel akár féláron is be lehet jutni a Szigetre illetve este 11-után már 50%-kal olcsóbb a Sziget napijegy. A percalapú mobil fizetéses rendszert felhasználóknak csúcsidőben, azaz 18-23 óra között 70, egyéb időszakokban pedig 35 Ft-ot kell fizetniük percenként. Azoknak sem kell félniük, akik a Sziget hangulatától elvarázsolódva az eredetileg tervezettnél sokkal tovább maradnak: a 12000 Ft-os határ elérésekor - egy 1500 Ft-os kényelmi díj felszámítása mellett - leáll a számláló, a percjegy innentől kezdve normál napijegyként üzemel tovább.

Szigetelés készpénzfizetés nélkül

További újítás a kártyás fizetéses rendszer. Eszerint egy ingyen kapott kártyára a fesztivál területén több ponton lehet pénzt feltölteni, mellyel egyszerűbbé válik a vásárlás. A Sziget VIP részlegében kizárólag csak kártyával lehet majd vásárolni, s egyelőre a többi vendéglátó egységben választható ez a lehetőség. Mint ahogy Gerendai Károly, a Sziget főszervezője elmondta: "Ezzel a szisztémával még komfortosabbá válhatnak a fesztiválok, kevesebbet kell sorban állnia a vendégeknek, nem kell a visszajáró pénzzel húzni az időt." A regisztrált kártyatulajdonosok a kártya esetleges elvesztéskor azt letilthatják, illetve a kártyán maradt pénzt a fesztivál végeztével a feltöltő pontokon vissza lehet váltani.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm