21 °C Budapest

Jönnek az elektronikus rendszámtáblák?

2010. június 28. 13:02

Reklámfelületként is szolgáló elektronikus rendszámtáblák bevezetését kezdeményezte egy Los Angeles-i politikus Kaliforniában.

Curren Price szenátor elképzelése szerint a táblák a járművek mozgása közben reklámokat mutatnának, a rendszám azonban egy kisebb felületen mindig megmaradna. Ha a kocsi több mint 4 másodpercre akár a forgalomban, akár egy piros lámpánál megáll, a tábláról eltűnnének a reklámok, és csak a rendszám lenne látható.

Az újítás fő célja, hogy több bevételhez jusson a szövetségi állam, a hirdetők ugyanis csak az állami autófelügyeleten keresztül reklámozhatnának. Kalifornia az egyik legrosszabb pénzügyi helyzetben levő amerikai állam, 19 milliárd dollár adósságot halmozott fel.

Az okos rendszámtáblák nemcsak a rendszámot és a reklámokat, hanem közlekedési információkat és rendőrségi üzeneteket is mutatnának. Az elektronikus rendszámtáblákról szóló javaslat az állami törvényhozás elé került, a San Franciscó-i Smart Plate vállalat már hozzá is fogott a fejlesztéshez, jóllehet még nincs végleges döntés az ügyben.

A kezdeményezésnek egyelőre nincsenek bírálói, az állami szenátus májusban jóváhagyta azt. Arnold Schwarzenegger kormányzó szóvivőjén keresztül közölte, csak akkor foglal állást a kérdésben, ha az állami törvényhozásból a javaslat aláírásra elé kerül.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?