12 °C Budapest

Jönnek az elektronikus rendszámtáblák?

2010. június 28. 13:02

Reklámfelületként is szolgáló elektronikus rendszámtáblák bevezetését kezdeményezte egy Los Angeles-i politikus Kaliforniában.

Curren Price szenátor elképzelése szerint a táblák a járművek mozgása közben reklámokat mutatnának, a rendszám azonban egy kisebb felületen mindig megmaradna. Ha a kocsi több mint 4 másodpercre akár a forgalomban, akár egy piros lámpánál megáll, a tábláról eltűnnének a reklámok, és csak a rendszám lenne látható.

Az újítás fő célja, hogy több bevételhez jusson a szövetségi állam, a hirdetők ugyanis csak az állami autófelügyeleten keresztül reklámozhatnának. Kalifornia az egyik legrosszabb pénzügyi helyzetben levő amerikai állam, 19 milliárd dollár adósságot halmozott fel.

Az okos rendszámtáblák nemcsak a rendszámot és a reklámokat, hanem közlekedési információkat és rendőrségi üzeneteket is mutatnának. Az elektronikus rendszámtáblákról szóló javaslat az állami törvényhozás elé került, a San Franciscó-i Smart Plate vállalat már hozzá is fogott a fejlesztéshez, jóllehet még nincs végleges döntés az ügyben.

A kezdeményezésnek egyelőre nincsenek bírálói, az állami szenátus májusban jóváhagyta azt. Arnold Schwarzenegger kormányzó szóvivőjén keresztül közölte, csak akkor foglal állást a kérdésben, ha az állami törvényhozásból a javaslat aláírásra elé kerül.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem