24 °C Budapest

Figyelem! Megváltozik a forgalmi rend a Margít hídon

Pénzcentrum
2010. június 7. 08:47

Megváltozik a forgalmi rend hétvégén a Margit hídon, mert áthelyezik a villamossíneket az átkelő északi felére. A felújítás már félidejéhez közeledik, az északon megépített villamossíneket most összeillesztik a Margit és a Szent István körúton futó sínekkel. Ezt követően, hétfőtől már az északi oldalon közlekedik a 4-es és 6-os villamos.

A térfélcsere a gyalogosokat és a kerékpárosokat is érinti, ők hétfőtől az északi járdát használhatják. A Margitszigeti aluljárót lezárják, a szigetet ezentúl közvetlenül a járdáról lehet megközelíteni.

A vágányzár ideje alatt változik a tömegközlekedés: vasárnap este az Oktogon és a Moszkva tér között pótlóbuszok szállítják az utasokat, napközben pedig a Jászai Mari tér és a Moszkva tér között járnak buszok.

Utóbbira azért van lehetőség, mert a BKV a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület javaslatára úgynevezett kúszóvágányokat épít a sínekre. Így azok a híd lábánál tudnak visszafordulni, közvetlen kapcsolatot biztosítva a Nyugati pályaudvar és a 2-es villamos között.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Forrás: Független Hírügynökség

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?