Autósok, gyalogosok figyelem: hétvégi forgalmi rend változások a Margit hídon!

Pénzcentrum
2010. február 25. 13:02

Mindkét rakpartot és a Margit híd déli gyalogjárdájának egy részét érintő forgalmi rend változások várhatóak a február 26-28-i hétvégén. A pesti felső rakpartot a híd alatti részen zárják el a gépkocsi forgalom elől február 27-e szombat reggel 06 óra és március 1-je hétfő reggel 05 óra között. A budai felső rakparton péntek (február 26) este 20 órától hétfő reggel 05 óráig egyszerre csak egy sávot zárnak le, tehát az autók ezen a szakaszon folyamatosan közlekedhetnek. A déli gyalogjárda Margitsziget és budai hídfő közötti részén gyalogosan péntek éjjel, szombat éjjel és vasárnap éjjel este 20 óra és reggel 05 óra között nem lehet közlekedni.

A pesti felső rakpartot február 27-e, szombat reggel 06 óra és március 1-je, hétfő reggel 05 óra között zárják el a gépkocsi forgalom elől. A pesti alsó rakpart a munkák idején is folyamatosan az autósok rendelkezésére áll. További lehetőség északi irányból a Pannónia utca, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca használata. A forgalmi rend változásra az űrszelvény magasítását, a feljárók szélesítését előkészítő munkák miatt van szükség. A hétvégén az MH 2009 Konzorcium folytatja a korábbi évtizedekben megsérült gerendák cseréjét is.

A budai felső rakpart forgalmát - a híd alatt az Árpád fejedelem út irányába a lehajtó rámpáig - február 26-a, péntek este 20 óra és március 1-je, hétfő reggel 05 óra között egysávosra korlátozzák. Ezzel a megoldással ugyan lassul a forgalom, mégsem kell az útszakaszt mindkét sávon lezárni. A budai alsó rakpart a gépkocsi forgalom rendelkezésére áll. A budai hídfőnél végzett munkák során, hasonlóan a pesti hídfőhöz, a hídfeljárók szélesítésének előkészítő munkái folynak.

A Margit híd gyalogos forgalmát is érintik a hétvégére tervezett változások. A déli gyalogjárda Margitsziget és a budai hídfő közötti részét a hétvégi napok során (II. 26-a, péntek este 20 órától III. 1-je hétfő reggel 05 óráig), csupán éjjel zárják le a járókelők elől. Napközben a déli gyalogjárda teljes hosszában használható. A korlátozásra az éjszakai cölöpözési munkák elvégzése miatt van szükség. Munkavédelmi előírás ugyanis, hogy gyalogos nem tartózkodhat a munkagép hatósugarában.

Az MH 2009 Konzorcium a forgalomkorlátozásokat szándékosan a héten, Budapesten tartott nemzetközi csúcstalálkozók utáni időszakra tervezte, mérsékelve ezzel az esetleges fővárosi forgalmi torlódásokat. Szerdán a visegrádi négyek kormányfői tanácskoztak a magyar fővárosban, csütörtökön és pénteken pedig a dunai makrorégió 14 országának vezetői tárgyalnak a Duna-stratégiáról.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?