18 °C Budapest

Autósok, gyalogosok figyelem: hétvégi forgalmi rend változások a Margit hídon!

Pénzcentrum
2010. február 25. 13:02

Mindkét rakpartot és a Margit híd déli gyalogjárdájának egy részét érintő forgalmi rend változások várhatóak a február 26-28-i hétvégén. A pesti felső rakpartot a híd alatti részen zárják el a gépkocsi forgalom elől február 27-e szombat reggel 06 óra és március 1-je hétfő reggel 05 óra között. A budai felső rakparton péntek (február 26) este 20 órától hétfő reggel 05 óráig egyszerre csak egy sávot zárnak le, tehát az autók ezen a szakaszon folyamatosan közlekedhetnek. A déli gyalogjárda Margitsziget és budai hídfő közötti részén gyalogosan péntek éjjel, szombat éjjel és vasárnap éjjel este 20 óra és reggel 05 óra között nem lehet közlekedni.

A pesti felső rakpartot február 27-e, szombat reggel 06 óra és március 1-je, hétfő reggel 05 óra között zárják el a gépkocsi forgalom elől. A pesti alsó rakpart a munkák idején is folyamatosan az autósok rendelkezésére áll. További lehetőség északi irányból a Pannónia utca, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca használata. A forgalmi rend változásra az űrszelvény magasítását, a feljárók szélesítését előkészítő munkák miatt van szükség. A hétvégén az MH 2009 Konzorcium folytatja a korábbi évtizedekben megsérült gerendák cseréjét is.

A budai felső rakpart forgalmát - a híd alatt az Árpád fejedelem út irányába a lehajtó rámpáig - február 26-a, péntek este 20 óra és március 1-je, hétfő reggel 05 óra között egysávosra korlátozzák. Ezzel a megoldással ugyan lassul a forgalom, mégsem kell az útszakaszt mindkét sávon lezárni. A budai alsó rakpart a gépkocsi forgalom rendelkezésére áll. A budai hídfőnél végzett munkák során, hasonlóan a pesti hídfőhöz, a hídfeljárók szélesítésének előkészítő munkái folynak.

A Margit híd gyalogos forgalmát is érintik a hétvégére tervezett változások. A déli gyalogjárda Margitsziget és a budai hídfő közötti részét a hétvégi napok során (II. 26-a, péntek este 20 órától III. 1-je hétfő reggel 05 óráig), csupán éjjel zárják le a járókelők elől. Napközben a déli gyalogjárda teljes hosszában használható. A korlátozásra az éjszakai cölöpözési munkák elvégzése miatt van szükség. Munkavédelmi előírás ugyanis, hogy gyalogos nem tartózkodhat a munkagép hatósugarában.

Az MH 2009 Konzorcium a forgalomkorlátozásokat szándékosan a héten, Budapesten tartott nemzetközi csúcstalálkozók utáni időszakra tervezte, mérsékelve ezzel az esetleges fővárosi forgalmi torlódásokat. Szerdán a visegrádi négyek kormányfői tanácskoztak a magyar fővárosban, csütörtökön és pénteken pedig a dunai makrorégió 14 országának vezetői tárgyalnak a Duna-stratégiáról.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem