16 °C Budapest

Autósok, gyalogosok figyelem: hétvégi forgalmi rend változások a Margit hídon!

Pénzcentrum
2010. február 25. 13:02

Mindkét rakpartot és a Margit híd déli gyalogjárdájának egy részét érintő forgalmi rend változások várhatóak a február 26-28-i hétvégén. A pesti felső rakpartot a híd alatti részen zárják el a gépkocsi forgalom elől február 27-e szombat reggel 06 óra és március 1-je hétfő reggel 05 óra között. A budai felső rakparton péntek (február 26) este 20 órától hétfő reggel 05 óráig egyszerre csak egy sávot zárnak le, tehát az autók ezen a szakaszon folyamatosan közlekedhetnek. A déli gyalogjárda Margitsziget és budai hídfő közötti részén gyalogosan péntek éjjel, szombat éjjel és vasárnap éjjel este 20 óra és reggel 05 óra között nem lehet közlekedni.

A pesti felső rakpartot február 27-e, szombat reggel 06 óra és március 1-je, hétfő reggel 05 óra között zárják el a gépkocsi forgalom elől. A pesti alsó rakpart a munkák idején is folyamatosan az autósok rendelkezésére áll. További lehetőség északi irányból a Pannónia utca, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca használata. A forgalmi rend változásra az űrszelvény magasítását, a feljárók szélesítését előkészítő munkák miatt van szükség. A hétvégén az MH 2009 Konzorcium folytatja a korábbi évtizedekben megsérült gerendák cseréjét is.

A budai felső rakpart forgalmát - a híd alatt az Árpád fejedelem út irányába a lehajtó rámpáig - február 26-a, péntek este 20 óra és március 1-je, hétfő reggel 05 óra között egysávosra korlátozzák. Ezzel a megoldással ugyan lassul a forgalom, mégsem kell az útszakaszt mindkét sávon lezárni. A budai alsó rakpart a gépkocsi forgalom rendelkezésére áll. A budai hídfőnél végzett munkák során, hasonlóan a pesti hídfőhöz, a hídfeljárók szélesítésének előkészítő munkái folynak.

A Margit híd gyalogos forgalmát is érintik a hétvégére tervezett változások. A déli gyalogjárda Margitsziget és a budai hídfő közötti részét a hétvégi napok során (II. 26-a, péntek este 20 órától III. 1-je hétfő reggel 05 óráig), csupán éjjel zárják le a járókelők elől. Napközben a déli gyalogjárda teljes hosszában használható. A korlátozásra az éjszakai cölöpözési munkák elvégzése miatt van szükség. Munkavédelmi előírás ugyanis, hogy gyalogos nem tartózkodhat a munkagép hatósugarában.

Az MH 2009 Konzorcium a forgalomkorlátozásokat szándékosan a héten, Budapesten tartott nemzetközi csúcstalálkozók utáni időszakra tervezte, mérsékelve ezzel az esetleges fővárosi forgalmi torlódásokat. Szerdán a visegrádi négyek kormányfői tanácskoztak a magyar fővárosban, csütörtökön és pénteken pedig a dunai makrorégió 14 országának vezetői tárgyalnak a Duna-stratégiáról.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?