36 °C Budapest

A világ legélhetőbb városai - Íme a LISTA!

Pénzcentrum
2010. május 27. 05:20

Bécs jött ki győztesen abból a Mercer üzleti tanácsadó által publikált idei felmérésből, mely a világ több mint 221 városát rangsorolta a település által a külföldi cégek alkalmazottainak kínált életminőség szempontjából.

A lista élére legélhetőbb városként Ausztria fővárosa került (108,6 ponttal), míg a legutolsó helyen az iraki főváros, Bagdad végzett (14,7 ponttal). A bázist idén is New York adta, az amerikai metropolisz élhetőségi indexe tehát 100 pont, mellyel csupán a 49. helyre sikerült befutnia.

A lista elején döntő többségben európai városok találhatóak, az első 25 helyezettből 15 Európából került ki, az első három helyen pedig kivétel nélkül európai városok találhatóak (Bécs, Zürich és Genf). Kelet-Európából a legelőkelőbb helyre Prága került (70.), míg Budapest a 73. helyen végzett négy hellyel megelőzve a szlovén fővárost, Ljubljanát.

Európa három legjelentősebb városa - London (39.), Párizs (34.) és Berlin (17.) - kivétel nélkül megelőzte az Egyesült Államok olyan nagy jelentőséggel bíró városait, mint Chicago, Washington (45.-45.) vagy New York (49.)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Mercer 2010-es a nagyvárosok életminőségéről szóló tanulmánya abban nyújt segítséget a nemzetközi cégek számára, hogy a különböző városokba kiküldött alkalmazottaikat megfelelően kompenzálhassák a körülmények által esetlegesen felmerülő nehézségekért cserébe. Az idei felmérésbe a tavalyi 215 után idén 221 város került be. A lista összeállítása során 10 csoportba sorolva összesen 39 faktort vettek figyelembe, és pontoztak a tanácsadó cég szakemberei.

A tíz csoportot a város politikai és szociális környezete, gazdasági környezete, szociokulturális környezete (pl. a személyi szabadság korlátozása), az egészségügyi rendszerének minősége, az oktatási rendszerének minősége, a közszolgáltatásainak minősége, szórakozási lehetőségeinek minősége (pl. mozi, étterem, színház), a városban elérhető fogyasztási cikkek választéka, a lakhatás minősége és a természetes környezete alkotják.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?