19 °C Budapest

Visszajár az év eleji eredetiségvizsgálatok díja

Pénzcentrum
2010. március 25. 13:32

Az év elején feleslegesen elvégzett eredetiségvizsgálatok teljes díját, vizsgálatonként összesen 17 ezer forintot kapnak vissza az autósok. A díjvisszatérítés összesen 28 ezer embert érint.

Összesen 514 millió forint jár vissza mintegy 28 ezer autósnak az idén január 1-je és február 18-a között elvégzett eredetiségvizsgálatok után - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő. A vizsgálatonkénti 17 ezer forint azoknak az autósoknak jár vissza, akiknek év elején nem autóértékesítés miatt kellett eredetiségvizsgálatot végeztetniük.

Az autósoknak a pénz visszaszerzésére április 1-je és június 30-a között lesz lehetőségük. A tulajdonosoknak írásban kell a pénz visszautalását vagy a készpénzben visszafizetését a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kérniük.

A kérelemnek tartalmaznia kell: a jármű rendszámát, az adott időszakban elvégzett eredetiségvizsgálat helyét és idejét, a jogosult nevét és címét, a bankszámlaszámot, és csatolniuk kell egy nyilatkozatot arról, hogy az okiratot nem használtak fel autóértékesítésre.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?