17 °C Budapest

Százmilliók folytak el feleslegesen?

2010. február 10. 09:47

Bár a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) visszavonta a műszaki vizsgán megjelenő autók kötelező eredetiségvizsgálatáról szóló korábbi rendelkezését, egyelőre nincsen arról szó, hogy a január óta már feleslegesen bevizsgált autók után fizetett díj visszajárna - írja a Magyar Nemzet.

Mégsem lesz kötelező az eredetiségvizsgálattal egybekötött műszaki vizsga, csupán egy választható opció marad az autósok számára - határozott néhány nappal ezelőtt a KHEM. A minisztérium korábbi döntését az autósok mellett a Gazdasági Versenyhivatal és az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is rosszallta. Végül a tárca visszakozott, a módosítás heteken belül hatályos lesz.

Január óta eddig a 21 200 autós vett részt kötelezően a műszaki vizsga mellett a nagyjából 20 ezer forint pluszköltséggel járó - eredetiségvizsgálaton is, amely összesen több mint 374 millió forint bevételt eredményezett. A lap érdeklődésére a KHEM nem tudott választ adni, hogy visszajár-e az eredetiségvizsgálat díja azoknak, akik a régi-új szabályok szerint nem lettek volna kötelesek azt megcsináltatni.

A lap emellett azt is kiemeli, hogy a KHEM a mostani döntését megelőzően közbeszerzési eljárás nélkül közel ötmilliárd forint értékben adott megbízást az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt.-nek az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének módosítására és négyéves üzemeltetésére.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?