20 °C Budapest

Százmilliók folytak el feleslegesen?

2010. február 10. 09:47

Bár a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) visszavonta a műszaki vizsgán megjelenő autók kötelező eredetiségvizsgálatáról szóló korábbi rendelkezését, egyelőre nincsen arról szó, hogy a január óta már feleslegesen bevizsgált autók után fizetett díj visszajárna - írja a Magyar Nemzet.

Mégsem lesz kötelező az eredetiségvizsgálattal egybekötött műszaki vizsga, csupán egy választható opció marad az autósok számára - határozott néhány nappal ezelőtt a KHEM. A minisztérium korábbi döntését az autósok mellett a Gazdasági Versenyhivatal és az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is rosszallta. Végül a tárca visszakozott, a módosítás heteken belül hatályos lesz.

Január óta eddig a 21 200 autós vett részt kötelezően a műszaki vizsga mellett a nagyjából 20 ezer forint pluszköltséggel járó - eredetiségvizsgálaton is, amely összesen több mint 374 millió forint bevételt eredményezett. A lap érdeklődésére a KHEM nem tudott választ adni, hogy visszajár-e az eredetiségvizsgálat díja azoknak, akik a régi-új szabályok szerint nem lettek volna kötelesek azt megcsináltatni.

A lap emellett azt is kiemeli, hogy a KHEM a mostani döntését megelőzően közbeszerzési eljárás nélkül közel ötmilliárd forint értékben adott megbízást az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt.-nek az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének módosítására és négyéves üzemeltetésére.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?