Változások az eredetiségvizsgálat körül

Pénzcentrum
2010. február 5. 09:32

A Népszabadság értesülései szerint már elkészült a közlekedési minisztérium azon jogszabálytervezete, amely megszűntetné az integrált műszaki vizsgát, vagyis a jövőben csak az autók adásvételénél lenne kötelező az eredetiségvizsgálat.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) szándékai szerint a a jövőben tehát csak az autósok kérésére végeznék el a műszaki vizsga keretében a járművek eredetiségvizsgálatát, egyébként csak az adásvételnél lenne kötelező.

Ezzel azok a 2006 után vásárolt autóval közlekedők járnak jól, akik még nem végeztették el az eredetiségvizsgálatot, nekik ugyanis a mostani szabályok szerint következő műszaki vizsgán közel húszezer forintért kötelezően elvégeznék az eredetiségvizsgálatot.

A lap információi szerint a hatályos szabályozás megváltoztatásával az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) nem ért egyet.

Az ügynek vannak vesztesei is, többek között azok az eredetiségvizsgáló nagyvállalkozók, akiket a 2007-ben bevezetett integrált vizsgálattal kezdtek el kiszorítani a piacról. Az idén az állam már közvetlenül szerződött a vizsgáztatóhelyekkel, így a fővállalkozó társaságok lényegében kiszorultak az eredetiségvizsgálati piacról.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?