26 °C Budapest

Változások az eredetiségvizsgálat körül

Pénzcentrum
2010. február 5. 09:32

A Népszabadság értesülései szerint már elkészült a közlekedési minisztérium azon jogszabálytervezete, amely megszűntetné az integrált műszaki vizsgát, vagyis a jövőben csak az autók adásvételénél lenne kötelező az eredetiségvizsgálat.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) szándékai szerint a a jövőben tehát csak az autósok kérésére végeznék el a műszaki vizsga keretében a járművek eredetiségvizsgálatát, egyébként csak az adásvételnél lenne kötelező.

Ezzel azok a 2006 után vásárolt autóval közlekedők járnak jól, akik még nem végeztették el az eredetiségvizsgálatot, nekik ugyanis a mostani szabályok szerint következő műszaki vizsgán közel húszezer forintért kötelezően elvégeznék az eredetiségvizsgálatot.

A lap információi szerint a hatályos szabályozás megváltoztatásával az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) nem ért egyet.

Az ügynek vannak vesztesei is, többek között azok az eredetiségvizsgáló nagyvállalkozók, akiket a 2007-ben bevezetett integrált vizsgálattal kezdtek el kiszorítani a piacról. Az idén az állam már közvetlenül szerződött a vizsgáztatóhelyekkel, így a fővállalkozó társaságok lényegében kiszorultak az eredetiségvizsgálati piacról.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM