22 °C Budapest

Változások az eredetiségvizsgálat körül

Pénzcentrum
2010. február 5. 09:32

A Népszabadság értesülései szerint már elkészült a közlekedési minisztérium azon jogszabálytervezete, amely megszűntetné az integrált műszaki vizsgát, vagyis a jövőben csak az autók adásvételénél lenne kötelező az eredetiségvizsgálat.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) szándékai szerint a a jövőben tehát csak az autósok kérésére végeznék el a műszaki vizsga keretében a járművek eredetiségvizsgálatát, egyébként csak az adásvételnél lenne kötelező.

Ezzel azok a 2006 után vásárolt autóval közlekedők járnak jól, akik még nem végeztették el az eredetiségvizsgálatot, nekik ugyanis a mostani szabályok szerint következő műszaki vizsgán közel húszezer forintért kötelezően elvégeznék az eredetiségvizsgálatot.

A lap információi szerint a hatályos szabályozás megváltoztatásával az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) nem ért egyet.

Az ügynek vannak vesztesei is, többek között azok az eredetiségvizsgáló nagyvállalkozók, akiket a 2007-ben bevezetett integrált vizsgálattal kezdtek el kiszorítani a piacról. Az idén az állam már közvetlenül szerződött a vizsgáztatóhelyekkel, így a fővállalkozó társaságok lényegében kiszorultak az eredetiségvizsgálati piacról.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24