17 °C Budapest

Több mint 200 új buszt vesznek idén a Volánok

Pénzcentrum
2010. február 26. 11:02

Növekvő futásteljesítmény mellett kétszázalékos utasszámcsökkenést várnak a Volán-társaságok 2010-re. A 24 társaság a hatékonyabb együttműködésnek és a cégeken belüli hatékonyságjavításnak köszönhetően szerény mértékű adózás előtti eredményt vár az idei üzleti évre.

A huszonnégy Volán-társaság tájékoztatta a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot (NVT) a 2010-es üzleti terveiről. A társaságok fő célkitűzései idénre a működőképesség fenntartása és a likviditás biztosítása mellett a piaci pozíciók megerősítése a közszolgáltatási szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítése mellett - számolt be az NVT.

A Volánoknál idén is nagymértékű tervezési bizonytalanságot okoz a gazdasági válság, valamint a jegy- és bérletár emelés által befolyásoltan az utazási kereslet alakulása, továbbá a gázolaj árának ingadozása. A körülmények miatt a Volán-társaságok szerény mértékű adózás előtti eredménnyel számolnak 2010. évi üzleti terveikben.

A tömegközlekedési cégek úgy számolnak, hogy a konzorciumi együttműködés eredményeképpen 1-1,2 milliárdos megtakarítást tervezhető, míg a cégenkénti hatékonysági programok hozamaként 2,8-3 milliárdos megtakarítás érhető el.

A társaságcsoport árbevételének 70%-át kitevő menetrendszerinti helyközi forgalom futásteljesítménye 1,4%-kal növekedik, jelentős részben a vasúti szárnyvonalak átvétele miatt. A 2009-ben bekövetkezett jelentős utasszámcsökkenés után átlagosan további 2%-os csökkenéssel számolnak a tervek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A cégcsoport társaságai 2010-ben összesen 283 busz beszerzését tervezik, ezeknek közel egyötöde használt jármű lesz.

EZT OLVASTAD MÁR?