Elkezdődött a pilóta-sztrájk: 4000 járatot töröltek

Pénzcentrum
2010. február 22. 16:32

A német Lufthansa légitársaságnál mintegy 4000 pilóta kezdett vasárnap éjfélkor sztrájkba, amely várhatóan négy napig tart majd. Ezalatt a járatok kétharmadát törölni fogják - írja a BBC.

A Lufthansa, a Lufthansa Cargo, illetve a fapados leányvállalat, a Germanwings pilótái tegnap éjfélkor kezdték meg négynapos sztrájkjukat, melynek következtében a légitársaság már most 3 ezer járatot törölt, és számos útvonalon késésekre hívta fel az utasok figyelmét.

A Lufthansa szóvivője újságíróknak azt nyilatkozta, hogy bírósághoz fordultak a sztrájk megakadályozásáért, melyről úgy gondolják, hogy aránytalan. Abban reménykednek, hogy 24 órán belül döntés is születik az ügyben, már csak azért is, mert a sztrájk naponta hozzávetőleg 25 millió eurós veszteséget jelent a társaság számára.

A pilóták szakszervezete azt kifogásolja, hogy a társaság egyre több külföldi munkaerőt alkalmaz, akik jóval kevesebb fizetésért dolgoznak. A Lufthansánál egy pilóta kezdőfizetése 62 ezer euró körüli, de később akár a 325 ezer eurót is elérheti.

A szakszervezet most 6,4 százalékos béremelést követel, ezen kívül több beleszólást a cég döntéseibe, és biztosítékot arra nézve, hogy a pilóták akkor is megtarthatják állásaikat, ha a Lufthansa az olcsóbb külföldi leányvállalatok felé szeretné terelni utasait.

A járattörlések és késések várhatóan a frankfurti és a müncheni repülőtér utasait érintik majd leginkább.

A Germanwings sajtóközleménye szerint fennakadások nélkül közlekedik majd járatainak kétharmada. Az utasok időbeni tájékoztatásának köszönhetően t többségük már az előző hét utolsó napjaiban, illetve hétvégén áttanulmányozta az interneten elérhető helyettesítő menetrendet, és ennek alapján módosította, vagy törölte foglalását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Germanwings óvatos becslése szerint a helyettesítő menetrendben szereplő valamennyi, 120 járat közlekedik a sztrájk első napján. Az eredeti menetrendben a mai napon összesen 160 járat szállított volna utasokat.

Azon utasok számára, akik a sztrájk idejére megvásárolt repülőjegyüket módosítani szeretnék, a Germanwings egyszeri díjmentes átfoglalási lehetőséget kínál egy másik Germanwings-járatra. Ennek feltétele, hogy az eredeti járatra tervezett repülőjegy foglalása 2010. február 16-án 23:59 óráig megtörtént legyen, hogy az új utazási dátum 2010. március 25. előtti időszakra vonatkozzon, és hogy a járat indulási helye és célállomása változatlan maradjon. A helyettesítő menetrend a www.germanwings.com honlapon tekinthető meg.

Azon utasoknak, akik törölni kívánják a sztrájk időpontjára esedékes foglalásukat, a Germanwings visszatéríti a jegyárat.

A Germanwings call center Magyarországról az alábbi telefonszámon érhető el: 06 91 110 110.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM