25 °C Budapest

Késések a BKV vonalain - Összeomlás szélén a buszpark?

Pénzcentrum
2009. december 21. 11:02

A pénteki nap után ma ismét nagyobb követési időközökre számíthatnak az utasok a BKV buszvonalain annak köszönhetően, hogy ma hajnalra több száz busza robbant le a fővárosi közlekedési vállalatnak - írja az Index.

Nincs olyan vonal, ahol ne lenne busz - nyugtatja az utazóközönség kedélyét a BKV fődiszpécsere. Jelentős késésekre azonban fel lehet készülni, mivel idén hajnalra mintegy 350 jármű robbant le az éjszakai mínuszokban.

Vitézy Dávid a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője szerint rosszabb a helyzet, mint az első tömeges meghibásodások idején, múlt csütörtökön volt. Többségében a kiöregedett buszok nem indultak ma hajnalba sem, a modern Volvo buszokkal nagyságrendileg kevesebb probléma volt.

Nem csak a busz, hanem a villamosközlekedést is érintette az éjszakai fagy, beszámolók szerint a hajnali órákban a 47-es és 49-es villamosok váltóhiba miatt nem tudtak felkanyarodni Budáról a Szabadság hídra.

Kocsis István BKV-vezérigazgató még októberben azt nyilatkozta az Info Rádió Aréna című műsorában, hogy a BKV-ból mintegy 3 milliárd euró (kb. 830 milliárd forint) hiányzik, melynek jelentős részét a járműpark korszerűsítésére kellene fordítani a következő 5-10 évben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?