Késések a BKV vonalain - Összeomlás szélén a buszpark?

Pénzcentrum
2009. december 21. 11:02

A pénteki nap után ma ismét nagyobb követési időközökre számíthatnak az utasok a BKV buszvonalain annak köszönhetően, hogy ma hajnalra több száz busza robbant le a fővárosi közlekedési vállalatnak - írja az Index.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nincs olyan vonal, ahol ne lenne busz - nyugtatja az utazóközönség kedélyét a BKV fődiszpécsere. Jelentős késésekre azonban fel lehet készülni, mivel idén hajnalra mintegy 350 jármű robbant le az éjszakai mínuszokban.

Vitézy Dávid a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője szerint rosszabb a helyzet, mint az első tömeges meghibásodások idején, múlt csütörtökön volt. Többségében a kiöregedett buszok nem indultak ma hajnalba sem, a modern Volvo buszokkal nagyságrendileg kevesebb probléma volt.

Nem csak a busz, hanem a villamosközlekedést is érintette az éjszakai fagy, beszámolók szerint a hajnali órákban a 47-es és 49-es villamosok váltóhiba miatt nem tudtak felkanyarodni Budáról a Szabadság hídra.

Kocsis István BKV-vezérigazgató még októberben azt nyilatkozta az Info Rádió Aréna című műsorában, hogy a BKV-ból mintegy 3 milliárd euró (kb. 830 milliárd forint) hiányzik, melynek jelentős részét a járműpark korszerűsítésére kellene fordítani a következő 5-10 évben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20