18 °C Budapest

Lelassult, de nem állt le az élet Győrött

2009. december 18. 09:47

A válság ellenére is több mint 180 millió eurós beruházássorozatot hajtott végre az idén az Audi AG győri leányvállalatánál. Ezzel 3,8 milliárd euróra növekedett az anyacég által 1993 óta a vállalatra fordított beruházási összeg. Legutóbb, december elején, egy 94 millió forintba került elektronikus tesztlaboratórium kezdte meg a működését, amellyel a motorok alkatrészeit vizsgálják.

Tavaly 1,9 millió motor, illetve 60 539 Audi TT Coupé és Roadster, illetve A3 kabrió készült Győrben. Ez a járműgyár fennállása óta a legnagyobb kibocsátás. Ugyancsak rekordnak számít a 2008-ban különféle beruházásokra fordított 309 millió euró is. A múlt évi beruházások közül a legnagyobb tétel a motorgyár továbbfejlesztésére ment, ugyanis 13 új motortípus gyártását kezdték meg - írta a Világgazdaság.

A válságot az Audi gyára sem kerülhette el, idén az első fél évben 35 százalékkal kevesebb motort gyártottak le a sorokon, mint egy évvel korábban. Ráadásul a Volkswagen-konszern felépült kínai motorgyárainak felfutása is visszavetette a győri üzem teljesítményét.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?