28 °C Budapest

Lelassult, de nem állt le az élet Győrött

2009. december 18. 09:47

A válság ellenére is több mint 180 millió eurós beruházássorozatot hajtott végre az idén az Audi AG győri leányvállalatánál. Ezzel 3,8 milliárd euróra növekedett az anyacég által 1993 óta a vállalatra fordított beruházási összeg. Legutóbb, december elején, egy 94 millió forintba került elektronikus tesztlaboratórium kezdte meg a működését, amellyel a motorok alkatrészeit vizsgálják.

Tavaly 1,9 millió motor, illetve 60 539 Audi TT Coupé és Roadster, illetve A3 kabrió készült Győrben. Ez a járműgyár fennállása óta a legnagyobb kibocsátás. Ugyancsak rekordnak számít a 2008-ban különféle beruházásokra fordított 309 millió euró is. A múlt évi beruházások közül a legnagyobb tétel a motorgyár továbbfejlesztésére ment, ugyanis 13 új motortípus gyártását kezdték meg - írta a Világgazdaság.

A válságot az Audi gyára sem kerülhette el, idén az első fél évben 35 százalékkal kevesebb motort gyártottak le a sorokon, mint egy évvel korábban. Ráadásul a Volkswagen-konszern felépült kínai motorgyárainak felfutása is visszavetette a győri üzem teljesítményét.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm