Ez a repülés jövője - fotók

MTI
2009. december 12. 14:02

Sikeresen lezárta a 787-es "Dreamliner" tesztelését a Boeing. Ha a próbarepülések is sikeresek lesznek, a "Dreamliner" kiszállítását a jövő év negyedik negyedétől megkezdhetik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A cég közlése szerint a jövő hét keddtől már lehetőség nyílik a gép első, utasok nélküli berepülésére, ennek pontos ideje azonban még egy sor vizsgálattól függ.

 

Fotó: boeing.mediaroom.com


Ezzel a Boeing rácáfolt azokra a jóslatokra, amelyek nem várták a berepülési célkitűzés év végéig történő teljesülését. A "Dreamliner" teljes fejlesztése azonban így is kétéves késéssel valósult meg.

 

Fotó: boeing.mediaroom.com


A Boeingnek jelenleg 865 megrendelése van a "Dreamlinerre", de a fejlesztésben mutatkozó sorozatos késések miatt több megrendelő már lemondta a gépet. A problémák azzal függnek össze, hogy a 787-es a hagyományos repülőgépanyagokhoz képest erősebb, szénszálas részekből áll, ez ugyanakkor könnyebbé és takarékosabbá, ezért népszerűbbé is teszi.

 

Fotó: boeing.mediaroom.com


A rivális Airbus bejelentése szerint pénteken végrehajtotta a tesztelés utáni első berepülését az Airbus A400M típusú katonai szállítógépe is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20