-2 °C Budapest

Ez a repülés jövője - fotók

MTI
2009. december 12. 14:02

Sikeresen lezárta a 787-es "Dreamliner" tesztelését a Boeing. Ha a próbarepülések is sikeresek lesznek, a "Dreamliner" kiszállítását a jövő év negyedik negyedétől megkezdhetik.

A cég közlése szerint a jövő hét keddtől már lehetőség nyílik a gép első, utasok nélküli berepülésére, ennek pontos ideje azonban még egy sor vizsgálattól függ.

 

Fotó: boeing.mediaroom.com


Ezzel a Boeing rácáfolt azokra a jóslatokra, amelyek nem várták a berepülési célkitűzés év végéig történő teljesülését. A "Dreamliner" teljes fejlesztése azonban így is kétéves késéssel valósult meg.

 

Fotó: boeing.mediaroom.com


A Boeingnek jelenleg 865 megrendelése van a "Dreamlinerre", de a fejlesztésben mutatkozó sorozatos késések miatt több megrendelő már lemondta a gépet. A problémák azzal függnek össze, hogy a 787-es a hagyományos repülőgépanyagokhoz képest erősebb, szénszálas részekből áll, ez ugyanakkor könnyebbé és takarékosabbá, ezért népszerűbbé is teszi.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Fotó: boeing.mediaroom.com


A rivális Airbus bejelentése szerint pénteken végrehajtotta a tesztelés utáni első berepülését az Airbus A400M típusú katonai szállítógépe is.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem