Még az autósoktatók is megbuknak a teszten: nem tartható fenn a mai rendszer!

Pénzcentrum
2009. december 8. 11:02

A gépjárművezető-oktatói szakma felhígulásával az érintettek is egyetértenek, azonban Nemzeti Közlekedési Hatóság reformjával, amely számítógépes vizsgára kötelezi az oktatókat, már kevésbé. Az oktatók fele megbukik ezeken - írja a Népszabadság.

Az évi 15-20 milliárdos forgalmat bonyolító autóvezető-képzési iparban a verseny egyre kiélezettebb, vannak iskolák, melyek 54 ezer forintért kínálják a tanfolyamokat, persze a végén a pótórák miatt itt is kénytelen a diák mélyen a pénztárcájába nyúlni.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) illetékesei már készülnek a rendszer megreformálására, melynek első lépéseként a szakoktatói vizsgáztatást alakították át. Ezt gépjárművezető-képzésben érdekelt szervezetek többsége pótcselekvésnek tartja.

Az eddigi eredmények szerint az oktatók fele megbukott egy olyan teszten, amit bárkinek ki kellene tudnia tölteni, aki jogosítványt akar szerezni. Korábban a hatóság ellenőrei többször is rajtakaptak egyes vizsgáztatókat, hogy előre kitöltött tesztlapokat osztottak szét, amit az új számítógépes vizsgáztatás most nem tesz lehetővé.

Az egyik érdekképviselet vezetője szerint az oktatók szándékosan nyomtak minden kérdésre A gombot, ezzel fejezve ki lázadásukat a szakmai vezetés ellen, azonban az NKH szerint csak a rossz választ adók fele tartozik a lázadók közé, vagyis az összes oktató negyede valóban megbukott a teszten.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?