-1 °C Budapest

Még az autósoktatók is megbuknak a teszten: nem tartható fenn a mai rendszer!

Pénzcentrum
2009. december 8. 11:02

A gépjárművezető-oktatói szakma felhígulásával az érintettek is egyetértenek, azonban Nemzeti Közlekedési Hatóság reformjával, amely számítógépes vizsgára kötelezi az oktatókat, már kevésbé. Az oktatók fele megbukik ezeken - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az évi 15-20 milliárdos forgalmat bonyolító autóvezető-képzési iparban a verseny egyre kiélezettebb, vannak iskolák, melyek 54 ezer forintért kínálják a tanfolyamokat, persze a végén a pótórák miatt itt is kénytelen a diák mélyen a pénztárcájába nyúlni.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) illetékesei már készülnek a rendszer megreformálására, melynek első lépéseként a szakoktatói vizsgáztatást alakították át. Ezt gépjárművezető-képzésben érdekelt szervezetek többsége pótcselekvésnek tartja.

Az eddigi eredmények szerint az oktatók fele megbukott egy olyan teszten, amit bárkinek ki kellene tudnia tölteni, aki jogosítványt akar szerezni. Korábban a hatóság ellenőrei többször is rajtakaptak egyes vizsgáztatókat, hogy előre kitöltött tesztlapokat osztottak szét, amit az új számítógépes vizsgáztatás most nem tesz lehetővé.

Az egyik érdekképviselet vezetője szerint az oktatók szándékosan nyomtak minden kérdésre A gombot, ezzel fejezve ki lázadásukat a szakmai vezetés ellen, azonban az NKH szerint csak a rossz választ adók fele tartozik a lázadók közé, vagyis az összes oktató negyede valóban megbukott a teszten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?