24 °C Budapest

Egyre többen száguldoznak biztosítás nélkül az utakon

2009. szeptember 25. 09:47

Egyharmadával nőtt azok száma, akik biztosítás nélkül autóznak, motoroznak az Egyesült Királyság útjain. A lakosság kétharmada szerint nagyon meg kéne büntetni őket.

A háztartások kóros pénzhiánya, valamint a rendkívül magas biztosítási díjaknak köszönhető, hogy a motoros járművek egyötöde biztosítás nélkül közlekedik az utakon. Az arány egyharmadával nőtt a 2008-asd felmérés óta. Bár a megkérdezettek 62 százaléka érezte úgy, hogy jobban meg kéne büntetni a biztosítás nélkül autózókat, 15 százalék szerint a fiatalabbak kedvezményeket kaphatnának, mivel a magas költségek miatt az ő körükben a legtöbb a fizetést elkerülő.

Nagy-Britanniában a biztosítás összege többezer fontra is rúghat, amit sokan - főleg a fiatalok - nem tudnak kifizetni. Szakértők éppen ezért nem a büntetési tételek megemelését tartanák üdvözítőbb megoldásnak, hanem kreatívabb biztosítási csomagok kidolgozását. Egyes biztosítók például olyan csomagot dolgoztak ki, melynek lényege, hogy a tulajdonos a használat mennyiségével arányosan fizet kötelezőt, amely egyrészt kedvezőbb a fiatalok pénztárcája szempontjából, másrészt végiggondolhatják, mennyire éri meg nekik mindenhová autóval menni.


A kormányzat szintén vizsgálja, hogyan könnyíthetnének a főként a fiatalokat sújtó magas biztosítási összegeken. A tervek szerint a jogosítvány megszerzéséhez a mostaninál több vezetési órát kellene vennie a fiataloknak, a több rutin miatt csökkenhet az általuk okozott balesetek száma, ami végső soron a korosztályukat terhelő biztosítási költségek csökkenéséhez vezetne.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem