11 °C Budapest

Egyre többen száguldoznak biztosítás nélkül az utakon

2009. szeptember 25. 09:47

Egyharmadával nőtt azok száma, akik biztosítás nélkül autóznak, motoroznak az Egyesült Királyság útjain. A lakosság kétharmada szerint nagyon meg kéne büntetni őket.

A háztartások kóros pénzhiánya, valamint a rendkívül magas biztosítási díjaknak köszönhető, hogy a motoros járművek egyötöde biztosítás nélkül közlekedik az utakon. Az arány egyharmadával nőtt a 2008-asd felmérés óta. Bár a megkérdezettek 62 százaléka érezte úgy, hogy jobban meg kéne büntetni a biztosítás nélkül autózókat, 15 százalék szerint a fiatalabbak kedvezményeket kaphatnának, mivel a magas költségek miatt az ő körükben a legtöbb a fizetést elkerülő.

Nagy-Britanniában a biztosítás összege többezer fontra is rúghat, amit sokan - főleg a fiatalok - nem tudnak kifizetni. Szakértők éppen ezért nem a büntetési tételek megemelését tartanák üdvözítőbb megoldásnak, hanem kreatívabb biztosítási csomagok kidolgozását. Egyes biztosítók például olyan csomagot dolgoztak ki, melynek lényege, hogy a tulajdonos a használat mennyiségével arányosan fizet kötelezőt, amely egyrészt kedvezőbb a fiatalok pénztárcája szempontjából, másrészt végiggondolhatják, mennyire éri meg nekik mindenhová autóval menni.


A kormányzat szintén vizsgálja, hogyan könnyíthetnének a főként a fiatalokat sújtó magas biztosítási összegeken. A tervek szerint a jogosítvány megszerzéséhez a mostaninál több vezetési órát kellene vennie a fiataloknak, a több rutin miatt csökkenhet az általuk okozott balesetek száma, ami végső soron a korosztályukat terhelő biztosítási költségek csökkenéséhez vezetne.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?