2 °C Budapest

Bajban a Skoda

Pénzcentrum
2009. szeptember 8. 08:32

Rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja a német roncsprémium lecsengése Csehország vezető autóipari cégét, a Mladá Boleslav-i Skoda Autót - írta a Hospodárske Noviny cseh gazdasági napilap nyomán a Napi Gazdaság.


A Volkswagen leányvállalatának cégvezetése tárgyalásokat folytat a szakszervezettel arról, hogy a legkelendőbb márka, a Skoda Fabia termelését az év végéig az egyharmadával csökkentik. A szakszervezet szerint ha visszafogják a Fabia gyártását és a többi típus iránt szintén csökken a kereslet, akkor a társaság akár 2500, döntően szerződéses alkalmazottjától is megválhat.

- A roncsprémiumok befejezése után azzal számolunk, hogy a napi csúcsnak számító 1200 Fabia helyett csupán 800-1000 autóra lesz szükség - idézi a lap Holger Kintschert, a Skoda Auto gazdasági igazgatóját. Idén a Skoda Auto mintegy 600 ezer gépkocsit értékesít, ez 10 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?