4 °C Budapest

Bajban a Skoda

Pénzcentrum
2009. szeptember 8. 08:32

Rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja a német roncsprémium lecsengése Csehország vezető autóipari cégét, a Mladá Boleslav-i Skoda Autót - írta a Hospodárske Noviny cseh gazdasági napilap nyomán a Napi Gazdaság.


A Volkswagen leányvállalatának cégvezetése tárgyalásokat folytat a szakszervezettel arról, hogy a legkelendőbb márka, a Skoda Fabia termelését az év végéig az egyharmadával csökkentik. A szakszervezet szerint ha visszafogják a Fabia gyártását és a többi típus iránt szintén csökken a kereslet, akkor a társaság akár 2500, döntően szerződéses alkalmazottjától is megválhat.

- A roncsprémiumok befejezése után azzal számolunk, hogy a napi csúcsnak számító 1200 Fabia helyett csupán 800-1000 autóra lesz szükség - idézi a lap Holger Kintschert, a Skoda Auto gazdasági igazgatóját. Idén a Skoda Auto mintegy 600 ezer gépkocsit értékesít, ez 10 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem