18 °C Budapest

Levelet kaptak a Merkantil Bank ügyfelei: ingyenes szerződésmódosítás!

2009. április 17. 14:00

A törlesztési szempontból kedvezőtlen devizaárfolyamok jelentősen megemelték számos Merkantil Bank ügyfél havi törlesztőrészletét. Az autófinanszírozási társaság a részletek könnyebb törleszthetősége és tervezhetősége érdekében ingyenes szerződésmódosítási lehetőséget kínál ügyfeleinek.

Az adósoknak lehetőségük van áttérni egy olyan forintban fix, devizaalapú konstrukcióra, melynek keretében az árfolyamváltozásokból adódó törlesztőrészlet emelkedést nem negyedévente kell megfizetni, hanem a havi részletek változatlanul hagyása mellett a futamidő változik. A futamidőt legfeljebb 156 hónapig lehet meghosszabbítani, ha még ekkor is marad tartozás, az egy összegben kerül kiterhelésre. Az árfolyamok csökkenése esetén rövidülhet is a futamidő, aminek várható hosszáról az aktuális árfolyamok függvényben negyedévente küldenek értesítést.

Lehetőség nyílik továbbá a kamat- és árfolyam-különbözet összegének havonta történő kiszámlázására is. A hitelintézet ebben az esetben a pluszterhek jobb eloszlása érdekében nem negyedévente, hanem havonta számlázza ki a különbözetet, amennyiben az elszámolt összeg eléri a kétezer forintot. Az árfolyamok csökkenése esetén a fix törlesztőrészletből visszajáró összeget a társaság visszatéríti.

Az ügyfelek május 31-ig díjmentesen térhetnek át a változó futamidejű és a havi elszámolású konstrukciókra. A szerződésmódosítás kamatváltozással is jár, az adós a továbbiakban nem az EURIBOR-hoz, illetve EUROLIBOR-hoz kötött kamatszintet lesz köteles megfizetni, hanem a finanszírozó átlagos deviza forrásköltsége alapján meghatározott referenciakamatot. Az érvényes referenciakamatokat tartalmazó táblázatot ITT találja.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?