23 °C Budapest

Levelet kaptak a Merkantil Bank ügyfelei: ingyenes szerződésmódosítás!

2009. április 17. 14:00

A törlesztési szempontból kedvezőtlen devizaárfolyamok jelentősen megemelték számos Merkantil Bank ügyfél havi törlesztőrészletét. Az autófinanszírozási társaság a részletek könnyebb törleszthetősége és tervezhetősége érdekében ingyenes szerződésmódosítási lehetőséget kínál ügyfeleinek.

Az adósoknak lehetőségük van áttérni egy olyan forintban fix, devizaalapú konstrukcióra, melynek keretében az árfolyamváltozásokból adódó törlesztőrészlet emelkedést nem negyedévente kell megfizetni, hanem a havi részletek változatlanul hagyása mellett a futamidő változik. A futamidőt legfeljebb 156 hónapig lehet meghosszabbítani, ha még ekkor is marad tartozás, az egy összegben kerül kiterhelésre. Az árfolyamok csökkenése esetén rövidülhet is a futamidő, aminek várható hosszáról az aktuális árfolyamok függvényben negyedévente küldenek értesítést.

Lehetőség nyílik továbbá a kamat- és árfolyam-különbözet összegének havonta történő kiszámlázására is. A hitelintézet ebben az esetben a pluszterhek jobb eloszlása érdekében nem negyedévente, hanem havonta számlázza ki a különbözetet, amennyiben az elszámolt összeg eléri a kétezer forintot. Az árfolyamok csökkenése esetén a fix törlesztőrészletből visszajáró összeget a társaság visszatéríti.

Az ügyfelek május 31-ig díjmentesen térhetnek át a változó futamidejű és a havi elszámolású konstrukciókra. A szerződésmódosítás kamatváltozással is jár, az adós a továbbiakban nem az EURIBOR-hoz, illetve EUROLIBOR-hoz kötött kamatszintet lesz köteles megfizetni, hanem a finanszírozó átlagos deviza forrásköltsége alapján meghatározott referenciakamatot. Az érvényes referenciakamatokat tartalmazó táblázatot ITT találja.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem