Levelet kaptak a Merkantil Bank ügyfelei: ingyenes szerződésmódosítás!

2009. április 17. 14:00

A törlesztési szempontból kedvezőtlen devizaárfolyamok jelentősen megemelték számos Merkantil Bank ügyfél havi törlesztőrészletét. Az autófinanszírozási társaság a részletek könnyebb törleszthetősége és tervezhetősége érdekében ingyenes szerződésmódosítási lehetőséget kínál ügyfeleinek.

Az adósoknak lehetőségük van áttérni egy olyan forintban fix, devizaalapú konstrukcióra, melynek keretében az árfolyamváltozásokból adódó törlesztőrészlet emelkedést nem negyedévente kell megfizetni, hanem a havi részletek változatlanul hagyása mellett a futamidő változik. A futamidőt legfeljebb 156 hónapig lehet meghosszabbítani, ha még ekkor is marad tartozás, az egy összegben kerül kiterhelésre. Az árfolyamok csökkenése esetén rövidülhet is a futamidő, aminek várható hosszáról az aktuális árfolyamok függvényben negyedévente küldenek értesítést.

Lehetőség nyílik továbbá a kamat- és árfolyam-különbözet összegének havonta történő kiszámlázására is. A hitelintézet ebben az esetben a pluszterhek jobb eloszlása érdekében nem negyedévente, hanem havonta számlázza ki a különbözetet, amennyiben az elszámolt összeg eléri a kétezer forintot. Az árfolyamok csökkenése esetén a fix törlesztőrészletből visszajáró összeget a társaság visszatéríti.

Az ügyfelek május 31-ig díjmentesen térhetnek át a változó futamidejű és a havi elszámolású konstrukciókra. A szerződésmódosítás kamatváltozással is jár, az adós a továbbiakban nem az EURIBOR-hoz, illetve EUROLIBOR-hoz kötött kamatszintet lesz köteles megfizetni, hanem a finanszírozó átlagos deviza forrásköltsége alapján meghatározott referenciakamatot. Az érvényes referenciakamatokat tartalmazó táblázatot ITT találja.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?