9 °C Budapest

Májustól szigorodnak a közúti büntetések!

Pénzcentrum
2009. április 3. 09:00

Május másodikán lép életbe az a kormányrendelet-módosítás, melynek értelmében méltányosságból nem engedhető el és nem csökkenthető a mozgó járművel szabálysértést elkövető kiszabott büntetése.

A 2007 évi rendelet többek között a sebességtúllépésre, a vasúti átjárón történő tiltott áthaladásra, a forgalomirányító jelzőlámpa tiltott jelzésére történő áthaladásra és a leállósávban történő haladásra szab ki bírságot.

Az ORFK és a közút kezelője pedig írásban rögzíti, hogy a bírságon hogyan osztoznak meg.

A módosítás azt is kimondja, hogy ha a közút kezelője külsős céggel végezteti a fotózást, úgy annak munkáját ellenőriznie kell.

Módosul azonban a sebességtúllépésért kiszabott bírság is, ugyanis ezentúl nem a túllépés százalékához kötik annak mértékét, hanem kilométer/órában lesz megadva. Azaz ha valaki 50 km/óra alatti maximális sebességet túllépi, úgy 30 ezer forintot, ha 75 km/óra feletti a túllépés, akkor 300 ezer forintot fizethet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Autópályán a 20-35 km/órás sebességtúllépés 30 ezerbe, az e feletti 300 ezerbe kerül majd.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?