Májustól szigorodnak a közúti büntetések!

Pénzcentrum
2009. április 3. 09:00

Május másodikán lép életbe az a kormányrendelet-módosítás, melynek értelmében méltányosságból nem engedhető el és nem csökkenthető a mozgó járművel szabálysértést elkövető kiszabott büntetése.

A 2007 évi rendelet többek között a sebességtúllépésre, a vasúti átjárón történő tiltott áthaladásra, a forgalomirányító jelzőlámpa tiltott jelzésére történő áthaladásra és a leállósávban történő haladásra szab ki bírságot.

Az ORFK és a közút kezelője pedig írásban rögzíti, hogy a bírságon hogyan osztoznak meg.

A módosítás azt is kimondja, hogy ha a közút kezelője külsős céggel végezteti a fotózást, úgy annak munkáját ellenőriznie kell.

Módosul azonban a sebességtúllépésért kiszabott bírság is, ugyanis ezentúl nem a túllépés százalékához kötik annak mértékét, hanem kilométer/órában lesz megadva. Azaz ha valaki 50 km/óra alatti maximális sebességet túllépi, úgy 30 ezer forintot, ha 75 km/óra feletti a túllépés, akkor 300 ezer forintot fizethet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Autópályán a 20-35 km/órás sebességtúllépés 30 ezerbe, az e feletti 300 ezerbe kerül majd.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?