10 °C Budapest

Címke: jelzőlámpa (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. május 7. 15:31

250 ezer embert érint a legújabb pesti gigaprojekt

Jóváhagyta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 1-es és 3-as villamosok felújítására, illetve az 1-es villamos Rákóczi hídon történő átvezetésére vonatkozó projektjét az Európai Bizottság. A mostani döntés jelentős előrelépés a Budapest két fontos körgyűrűs villamosvonalának korszerűsítésében. A döntés nyomán véglegessé vált, hogy a BKK által benyújtott 41 milliárd forint összértékű projekt megkapja a 94 százalékos intenzitású uniós támogatást.

Pénzcentrum | 2012. április 16. 12:35

Így újul meg a bringások miatt a pesti belváros

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn megkezdi az Andrássy út belső szakaszán a forgalmi rend átalakítását. A munkák eredményeként megcserélik a parkolósávot és a kerékpársávot. Az intézkedés célja a forgalombiztonság és a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, derül ki a BKK közleményéből.

Pénzcentrum | 2011. november 27. 13:12

Erre figyelj, ha összetört az autód + video

Szerencsés esetben az idei kötelező kampányban minden autós talált magának kedvező biztosítást. Ennek birtokában nagyobb biztonságban autózhatunk. De mit kell tennünk akkor, ha mégis baj történik?

Pénzcentrum | 2011. március 14. 07:02

Újratervezés: sokat fogyaszt az autód, íme néhány jótanács

A soha nem látott magasságokba emelkedő benzin- és gázolajárak egyre több emberben kongatják meg a vészharangot, meddig is fogja tudni üzemeltetni az autóját? A literenkénti hajtóanyagárakat azonban nem lehet csak önmagukban felelőssé tenni a megnövekedett közlekedési költségekért. Nagyon sokat tehetnek ezek le, vagy legalábbis lejjebb szorításáért maguk a felhasználók.

MTI | 2011. február 22. 16:02

Így változik idén a budapesti közlekedés

Budapest a költségvetés tervezete szerint 2011-ben 117 milliárd forintot költene közlekedésfejlesztési feladatok finanszírozására, ebből 74 milliárd forintot a 4-es metró idei építkezéseire fordítanak - olvasható a Városháza internetes oldalán közzétett összesítésben.

Pénzcentrum | 2009. október 15. 08:32

Új utastájékoztató rendszer a BKV-nál

A felszíni és a felszín alatti közösségi közlekedésben forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer kiépítésére, majd üzemeltetésére írt ki nyílt közbeszerzést a BKV.

Pénzcentrum | 2009. április 3. 09:00

Májustól szigorodnak a közúti büntetések!

Május másodikán lép életbe az a kormányrendelet-módosítás, melynek értelmében méltányosságból nem engedhető el és nem csökkenthető a mozgó járművel szabálysértést elkövető kiszabott büntetése.

Pénzcentrum | 2008. február 15. 10:00

800 millió a településeknek: fejlesztik a csomópontokat!

Sokat lehetett hallani arról, hogy azoknak a forgalmas utaknak, amik egy-egy településen vezetnek keresztül, folyamatosan romlik az állapota az áthaladó forgalomnak, a kamionoknak köszönhetően, az általuk okozott zajról pedig még csak nem is kell említést tenni. De február második felében esélyt kapnak a települések arra, hogy kapott pénzből fejlesszék a településen levő csomópontokat...