Zöld lámpára vár a mágneses pályán száguldó napelemes vasút!

Pénzcentrum
2009. március 20. 13:00

Nagyra törő infrastrukturális fejlesztésre készülnek a tengerentúlon. A nagyrészt magántőkéből finanszírozott beruházás forradalmasítaná a vasúti közlekedést. Az egyelőre még csak tervrajzokon létező mágneses pályán futó napelemes vonatok megvalósítása az állami hivatalok engedélyére vár.

A tervek szerint az első vonalat a Detroit és Lansing között húzódó autópálya mentén alakítanák ki, a szerkezet a tömegközlekedésen túl egyéb funkciókat is ellátna. A tervezők szerint a vázban csővezetékek és üvegszálas kommunikációs vonalak is futhatnának, de számos egyéb felhasználási mód merült már fel.

320 km/h-val repesztene a gyorsvasút (Forrás: motorauthority.com)

A tervező igyekszik nyomást gyakorolni az állami hivatalokra, mivel a beruházás rengeteg munkát adhatna a bajba jutott amerikai autógyáraknak. Az üzemek kivehetnék a részüket a síneken futó kocsik kivitelezésében, de a szerkezetépítés is számos munkaerőt és kapcsolódó iparágat megmozgatna.

A mágneses pályán közlekedő hidrogén meghajtású kocsikat napelemekkel szerelnék fel, melyek az akkumulátorok energiaellátását biztosítanák. A személy- és teherszállításra egyaránt alkalmas járművek végsebessége az előzetes kalkulációk szerint elérheti a 320 kilométer per órát.

A szakértők szerint logikus lépésnek tűnhet a magánbefektetők bevonása a projekt megvalósításába, de az engedélyezési eljárás még javában tart. A vonal építési munkálatai a jóváhagyást követően is leghamarabb csak 2010-ben kezdődhetnek meg, a kivitelezési költség körülbelül 10 millió dollár kilométerenként. A tervezet szerint az adott államok 50 %-ban részesülnének a nyereségből területükön áthaladó vonalak után.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16