9 °C Budapest

A féktelen fenevad Schwarzeneggert is megbabonázta - képpel!

Pénzcentrum
2009. március 12. 14:00

Arnold Schwarzenegger amellett, hogy hétszeres testépítő világbajnok volt és jelenleg Kalifornia kormányzója, rajongásig kedveli az autócsodákat. A napokban többször is a címlapokra került, előbb amikor a Genfi Autó Szalonon tett villámlátogatását kapták lencsevégre, utóbb pedig egy Amerikában fejlesztett környezetbarát sportautó tesztelésében vett részt.

A Ronn Motor Company (RMC) által készített Scorpion névre keresztelt sportkocsi nem csak küllemében és fogyasztásában, hanem a meghajtását tekintve is különlegesnek mondható. Arnold Schwarzenegger egy férfimagazinban olvasott a benzin-hidrogén meghajtású sportkocsiról és azonnal felvette a kapcsolatot a gyártó képviselőivel.

A kormányzó mindenképpen ki szerette volna próbálni az 5,88 literes fogyasztásával a kategória egyik legtakarékosabb autójának tekinthető járművet. Az RMC vezetője eleget tett a kormányzó kérésének és Texasból a kaliforniai kormányzati központba szállíttatta a sportkocsit, ahol Schwarzenegger végre kipróbálhatta azt.

Arnold és a Skorpió (Forrás: motorauthority.com)

A kormányzó támogatja a gazdaságos és környezetbarát fejlesztéseket, bár ennek némileg ellentmond, hogy a saját garázsában néhány igazi benzinfaló Bentley és Hummer is található. A Scorpion meghajtását egy hidrogén rásegítővel ellátott 3,5 literes V6-os Honda motor biztosítja, az autó a saját víztartályából maga állítja elő a szükséges hidrogént.

A gyártó mérései szerint a fogyasztást sikerült 6 liter alá szorítani 100 kilométerenként, ugyanakkor az autó végsebessége elérheti a 320 km/h-t. Pontos részleteket még nem tudni, de a tervek szerint még idén piaci forgalomba kerülhet az autó.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem