6 °C Budapest

Eszeveszett száguldással ünnepelt 100. születésnap!

Pénzcentrum
2009. február 10. 15:00

A négy összefonódott karikából álló emblémával fémjelzett Audi idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját. A vállalat - melyet August Horch alapított 1909. július 16-án - idén egy több mint ötven eseményből álló rendezvénysorozattal készül a jelen dátum alkalmából. Többek között újra megcsodálhatjuk annak az áramvonalas modellnek a felújított mását, amellyel Bernd Rosemeyer 1937-ben sebességi világcsúcsot ért el és átlépte a 400 kilométer per órás álomhatárt!

A rendezvénysorozaton belül két dátum különös jelentőséggel bír. Július 16-én - a vállalat alapításának 100. évfordulóján - az Audi német gyárában tartanak egy nagyszabású ünnepséget, augusztus 21-én pedig a gyár legemlékezetesebb modelljeinek részvételével Svájcban rendeznek egy üdítő versenyt.

Szintén említést érdemel egy Angliában, júliusban megrendezésre kerülő autóverseny, ahol az Audi felvonultatja az elmúlt évszázad legendás versenyautóit. Itt tekinthetik meg az érdeklődők Auto Union Type C modell egy egyedileg felújított változatát, amellyel Bernd Rosemeyer 1937-ben megdöntötte a sebességi világrekordot és átlépte a 400 km/h-s álomhatárt.

Auto Union Type C (Forrás: motorauthority.com)

Bemutatásra kerül az 1919-es Alpok Kupán győztes versenyautó, a harmincas évek két leggyorsabb modellje, valamint a nyolcvanas évek legyőzhetetlen típusain át a nézők napjaink csúcsmodelljeit is megcsodálhatják.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem