Kényelmesebb lesz a vonatozás: 30 új FLIRT állhat szolgálatba!

Pénzcentrum
2009. január 20. 13:45

Megérkezett az első két szerelvény A Stadler Rail Group (Stadler) immár leszállította és átadta a MÁV részére az újabb 30 FLIRT motorvonat első két darabját. A Stadlernek köszönhetően az új szerelvények az eredetileg vállaltnál átlag két hónappal korábban érkeznek Magyarországra. A flotta utolsó darabjai várhatóan 2010 februárjában kerülnek forgalomba, így 2010-ben már összesen 60 motorvonatból álló FLIRT flotta szolgálja a MÁV utasainak kényelmét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) és a Stadler Rail Group (Stadler) 2006-ban írta alá a 30+30 darab villamos-motorvonat szállítására vonatkozó szerződést. Ennek alapján a MÁV 2007 decemberében - az első 30 motorvonat megérkezése után - a második 30 FLIRT motorvonat leszállítására is megbízást adott a Stadlernek. Ennek beszerzését a Raiffeisen Bank finanszírozza: a pénzintézet összesen 141,6 millió eurós hitelt biztosít a MÁV részére.

Forrás: MÁV

Az első 30 motorvonat a Budapest-Győr, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalakon teljesít szolgálatot. Az új és korszerű villamos-motorvonatok beszerzése annak a modernizációs programnak a része, amelyet a MÁV az elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése, a szolgáltatási színvonal emelése és az elővárosi vonalakon közlekedő vonatok menetidejének csökkentése érdekében indított el.

Az újabb Flirt motorvonatok megérkezésével az elkövetkezendő időben több vasútvonalon is javulnak a személyszállítás minőségi feltételei. Az első járműveket a Budapest-Székesfehérvár, valamint a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon állítja forgalomba a MÁV-START Zrt. 2009 májusától a Budapest-Gödöllő-Hatvan vasútvonalon is igénybe vehetik az utasok a korszerű motorvonatokat. A folyamatosan beérkező vonatok forgalomba-állásával a MÁV-START Zrt. fokozatosan cseréli le az eddigi korszerűsített, valamint a hagyományos elővárosi, úgynevezett Bhv ingaszerelvényeit.

Az újabb FLIRT motorvonatok üzembeállításával a hétvégi időszakban új időszámítás kezdődik a Dunakanyar impozáns vasútvonalának történetében is. A nyugat-magyarországi elővárosi vonalak után a térségben lakók és a rendszeres kirándulók is megismerkedhetnek a MÁV-START Zrt. merőben új szolgáltatást kínáló motorvonatával. Hétvégenként elsőként a zónázó vonatokban járnak a minden igényt kielégítő motorvonatok, majd a járművek fokozatos üzembeállásával a Vácig közlekedő járatokban is - szintén hétvégenként - utazhatnak FLIRT vonatokkal az utasok. Nyáron, az elővárosi forgalomból felszabaduló szerelvények a Balaton déli partján nyújtanak majd színvonalas szolgálást az utazóközönség számára.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A FLIRT vonatról

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?