Üzemanyagkártyát kérnek a kamionosok a kormánytól!

Pénzcentrum
2008. október 29. 08:45

A fuvarozók nem engedik elodázni a versenyképességük javítása érdekében a kormánynál kialkudott vállalásokat. A költségvetésnek 10 milliárd forintos terhet jelentő csomag elosztásáról még nem született egyesség, de a fuvarozók szerint az üzemanyagárak csökkenése nem indokolja a támogatások visszavonását - írja a Népszabadság.

A hónapok óta húzódó tárgyalások végére a mai napig nem sikerült még pontot tenni az érdekelt feleknek. A válság hatására a kormány takarékossági intézkedéseket vezet be és a gázolaj ára is jelentősen csökkent az elmúlt időszakban, ennek ellenére a fuvarozók kitartanak eredeti követeléseik mellett.

A kamionosok versenyhelyzetét javító intézkedéseket a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke szerint végre kell hajtani. A magas üzemanyagár csak egy eleme volt a korábbi megállapodásnak, a válság pedig nyilván hatással lesz a fuvarozásból élőkre.

A 4,5 milliárd forintnyi gépjárműadó visszaigényléséhez még szükséges az Európai Bizottság jóváhagyása, a szakképzési támogatások 150 milliós forrását pedig a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyének birtokában lehetne felszabadítani. A fuvarozók szerint a kormány a további 4,5 milliárd forintos támogatást biodízel vásárlására használható feltöltött üzemanyagkártyákkal fizethetné ki.

A tárgyaló feleknek december közepéig kell kialakítaniuk közös álláspontjukat.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?