12 °C Budapest

Címke: biodízel (23 cikk)

Pénzcentrum | 2012. november 25. 11:04

Követhetetlen az élelmiszerhulladék útja

Egy átlagos magyar háztartás évente egy mázsa élelmiszert dob a szemétbe. Megdöbbentő szám, még akkor is, ha tudjuk, tőlünk nyugatra négyszer ekkora mennyiséget pazarolnak el. Az ehető, ám kidobott élelmiszer először is sok pénzébe kerül ma családoknak. Egy kilogramm élelmiszer átlagos ára 500 forint, így évente minden magyar család 50 ezer forintot dob a kukába. Ugyanakkor nem olyan egyszerű az élelmiszerhulladék feldolgozása sem.

Pénzcentrum/MTI | 2011. július 29. 14:32

Újabb 50 benzinkúton lehet leadni a használt sütőolajat

Eddig több mint hétezer háztartás csatlakozott a Mol Nyrt. használt sütőolaj-gyűjtő kampányához, ősztől a meglévő 100 töltőállomás mellett újabb 50 benzinkúton lehet majd leadni az olajat.

Pénzcentrum | 2011. május 5. 15:02

Újdonság a MOL-kutakon

Országszerte 100 benzinkútján helyezett el tárolótartályokat a MOL, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. A begyűjtött használt olajból bioüzemanyagot állítanak elő.

Pénzcentrum | 2011. január 22. 14:02

Ez lenne a megoldás? A brutál benzinár ellenszere

A hírek szerint a tökéletes megoldást kínálja egy amerikai cég a világ üzemanyag-ellátásának problémájára. A társaság állításai szerint kész technológiával rendelkeznek ahhoz, hogy szén-dioxidból, vízből és napfényből - egyéb nyersanyagok felhasználása nélkül - a mai technológiákat kiszolgáló folyékony szénhidrogént állítsanak elő.

Pénzcentrum | 2010. november 10. 09:47

A biodízel a modernkori területfoglalás eszköze? Óva intenek a természetvédők

Egy most megjelent tanulmány szerint, a biodízel használata és előállítása a következő tíz évben éghajlatváltozáshoz vezethet, valamint az élelmiszer-ellátás biztonságára is negatív hatással lehet. A tanulmány szerint egyértelmű, hogy a bioüzemanyagokat semmilyen állami támogatásban, adókedvezményben nem szabad részesíteni.

Pénzcentrum | 2010. március 22. 16:58

Véres vádak a multi ellen: sokkoló videó (csak erős idegzetűeknek!)

Március második hetében a Greenpeace környezetvédő szervezet globális kampányba kezdett a világ legnagyobb élelmiszergyártó vállalatának számító Nestlé ellen. A környezetvédők szerint a multi alapanyag-beszállítói súlyosan veszélyeztetnek egy orangután-fajt.

Pénzcentrum | 2010. február 10. 14:02

Autóipari trendek - Hibridben a jövő?

A vásárlói igényekre reagálva az autóipar vezető szereplői várhatóan többet fognak költeni új technológiák kifejlesztésére, hogy minél környezetbarátabb, és üzemanyag-hatékonyabb járműveket gyártsanak - állítja a KPMG 11. nemzetközi autóipari felmérése.

Magyar Hírlap | 2009. május 20. 09:32

Biodízel: kiegészítő támogatás a repcére

Az elmúlt egy évben tovább nőtt hazánkban az őszi vetésű káposztarepce vetésterülete. Bár a jelenlegi tonnánkénti 85 ezer forintos felvásárlási ár 35 %-kal kevesebb a tavalyinál, a gazdák mégis látnak fantáziát a repcében, mivel a biodízel-fogyasztás növekedése szinte biztosra vehető.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem