Jövőre negatív rekord az autópályaépítésben!

Pénzcentrum
2008. október 8. 08:30

2009-ben legfeljebb 6,7 kilométer új autópályára számíthatunk, vagyis az utóbbi évek negatív átadási rekordját sikerül elérnie Magyarországnak. Bár a 6,7 kilométer, az M43-asnak az 5-ös és a 47-es út közötti szakasza is csak 2009 végére lesz kész, így még az is lehet, hogy egyáltalán nem adnak át új utat a csúszások miatt - írja a Világgazdaság.

A választás évében azonban, nem meglepő módon megint rengeteg forgalomba helyezés lesz, ha minden elkészül a tervezett határidőre. A sztrádahálózat 2010-ben nem kizárt, hogy 200 kilométerrel fog bővülni. A tervek szerint összesen 8 projektet adnak át, az első fél évben hármat, az M6-os/M60-as két fázisát és az M31-est. Ráadásul az M0-s déli szakaszán egy hétkilométeres szakasz kétszer 3 sávosra bővül.

Az idei évben is nagyon sok átadásnak lehettünk tanúi, de ennek még nincs is vége, az M7-es Letenye-országhatár közötti egy kilométeres szakasz még hátravan. Ezzel együtt idén 78 kilométer új gyorsforgalmi utat adtak át, viszont a dolog szépséghibája, hogy sokat közülük már régen forgalomba kellett volna helyezni.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem