22 °C Budapest

Nálunk vesznek új autót a nyugatiak!

Pénzcentrum
2008. július 22. 08:45

A hazai autókereskedők nem cáfolták, hogy árelőnyüknek köszönhetően évente több ezer kis- és középkategóriás új gépkocsit adnak el nyugat-európai magánszemélyeknek. Az áruk szabad mozgása uniós alapkövetelmény, így a vásárló törvényes úton érhet el akár 5-8 ezer eurós (1,2-1,9 millió forintos) megtakarítást - írja a Napi Gazdaság.

A magyarországi statisztikákban ezek az autók nem szerepelnek, mivel a belföldi értékesítéseket külön tartják nyilván a kereskedők. Becslések szerint a nyugat-európában gyártott, de Magyarországon eladott és visszaszállított járművek aránya elérheti a 25 %-ot is. A tranzakció többletköltségekkel jár, de még így is megéri a holland, a francia, vagy a német vásárlóknak.

A Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének az elnöke előtt is ismert ez a módszer, ami véleménye szerint annak tudható be, hogy hazánkban óriási az árverseny ebben a két kategóriában. Egy Renault Clio Hollandiában harmadával, közel hatezer euróval (1,4 millió forinttal) drágább, mint Magyarországon.

Az uniós szabályozás szerint ugyanakkor külföldi kereskedőknek nem lehet autót eladni, csak magánszemélyeknek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?