8 °C Budapest

Egyre többen gondoskodnak autóikról: túl a gyári garancián

Pénzcentrum
2008. július 3. 14:52

Mind népszerűbb az autót vásárlók körében a meghosszabbított garancia. Ma Magyarországon nagyjából minden hetedik, míg Nyugat-Európában minden harmadik gépjármű adásvételt meghosszabbított garanciával kötnek. A várakozások szerint e tekintetben nagyjából 2010-re érjük el a nyugati átlagot, miközben a szolgáltatás az autók piacáról folyamatosan átterjed az elektronikai és más tartós fogyasztási cikkekre is.

Egyre népszerűbb az autókereskedők és vásárlóik körében a meghosszabbított garancia szolgáltatása. Ma Magyarországon minden hetedik, míg Nyugat-Európában minden harmadik új, vagy hétévesnél nem régebbi autót meghosszabbított garanciával értékesítenek. Ez a tevékenység a magyar biztosítási piacon még viszonylag frissnek számít, de komoly érdeklődés mellett évről-évre nagyobb "szeletet" képvisel − jelentette ki a QBE Atlasz Biztosító vezérigazgatója.

Dénes Attila hozzátette, nem minden meghosszabbított autógarancia mögött áll biztosítótársaság, sok esetben egy-egy márka saját maga vállalja a garancia kockázatát. Az is jellemző, hogy bár a gyártói garancia mögött biztosítói háttér áll, erre nem hívják fel külön a figyelmet, hogy ezzel is az autómárka imázsát erősítsék. Ez ugyanakkor megnehezíti a piac méretének pontos meghatározását.

A QBE Atlasz nagyjából fél éve van jelen aktívan a biztosítások e területén, az eddigi tapasztalat bíztató. Az eltelt hat hónapban 60 millió forint értékű szerződést kötöttek. A kereslet dinamizmusa, valamint a külföldi tapasztalatok alapján a társaság ezen üzletágból származó bevétele 2010-re várhatóan eléri a félmilliárd forintot.

A garancia biztosítási alapú meghosszabbítása nem csak az autókereskedelemben népszerű. Egy ideje egyes, elsősorban mobil informatikai eszközöknél (notebookok, PDA-k, stb.) már lehetőség van ennek igénybevételére, és a szolgáltatás a tartós fogyasztási cikkek egyre szélesebb körénél elérhető.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm