18 °C Budapest

Egy nappal korábban ér véget az M7-es felújításának első fázisa

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 13:31

A megadott határidőhöz képest egy nappal korábban fejeződik be az M7-es autópálya felújításának első üteme.

Az augusztus 21-én kezdődött burkolatfelújítás első periódusa a jobb pálya teljes lezárását igényelte az M7-es autópálya első öt kilométerén, miközben a forgalmat az M1-M7 elválási pontjánál teljes egészében az M1-es autópályára terelték. Az eredeti ütemterv szerint a munkálatok második fázisa szeptember 1-én indult volna, amikor az autókat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, de alternatív útvonalként megnyílik egy Balaton felé haladó sáv is a felújítás alatt álló rész bal pályáján, amelyet a 13-as kilométerszelvénynél vezetnek vissza a jobb pályára. Ez a megoldás természetesen jelentősen enyhíti a szóban forgó szakasz forgalmát.

Mivel a felújítás a magyar gyorsforgalmi úthálózat egyik legforgalmasabb részét érinti, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a kivitelezéssel megbízott cég, a Mota-Engil Hungária Kft. elsődleges célja a beruházás minél gyorsabb befejezése, ezért a munkavégzés az indulástól kezdve két műszakban és teljes kapacitással folyik (a kivitelező bármikor képes éjszaka is munkát végezni, de erre a környéken lakók külön kérése miatt nem került sor). Ennek eredményeképpen - az utóbbi napok esős időjárása ellenére - a megadott ütemtervhez képest egy nappal korábban, ma délután három és négy óra között megnyitják az M7-es autópálya előző sávját.

Az utazók tájékozódását segíti az a változtatható jelzésképű óriáskivetítő, amelyet az ÁAK Zrt. szakemberei telepítettek az M1-M7 elválási pontjának környezetében. Az elválasztó sávban elhelyezett 30 négyzetméteres kivetítő statikus képek és animációk megjelenítésére is alkalmas, így ma délutántól a forgalomterelés megváltozásáról és a lehetséges útvonalakról is információt szerezhetnek róla az arra közlekedők.

A Társaság szakemberei a forgalomterelés kiépítése óta csupán két alkalommal tapasztaltak nagyobb torlódást az érintett szakaszon, ami az előzetes várakozásokhoz képest jóval kedvezőbb fejlemény. Az első esetben a múlt hét pénteki csúcsforgalom idején növekedett meg nagyobb mértékben az utazási idő, a második esetben az érdi csomópont aszfaltozási munkálatainak megkezdése miatt alakult ki hosszabb kocsisor.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?