Keményebb büntetések Szlovákiában: fizess két hét alatt 150 ezret!

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 10:00

2008 januárjától Szlovákiában szigorodnak, illetve változnak a közlekedési szabályok. A törvénytervezet szerint legalábbis a kiszabható legmagasabb helyszíni bírság 20 ezer korona (150 ezer forint) - olvasható a Napi Gazdaságban.

Annak, aki nem fizeti ki helyben a bírságokat, bevonják gépjármű-vezetői jogosítványát, s csupán 2 hétig érvényes igazolást kap. Amennyiben kifizette büntetését, természetesen visszakapja vezetői engedélyét.

A 7,5 tonnánál nehezebb kamionok, teherautók péntek délután 14 és 20 óra között, valamint szombat reggel 7 és 11 óra között, illetve vasárnap délután nem használhatják az autópályákat, illetve az I. osztályú közutakat.

Robert Kalinák szlovák belügyminiszter nyilatkozata szerint a közúti közlekedésben elkövetett kihágások 90 százalékánál megmarad az 500 és 2000 korona közötti bírság. A kisebb kihágások közé számít, ha valaki nem kapcsolja be a fényszórókat, nem köti be a biztonsági övet, illetve dohányzik, vagy telefonál vezetés közben.

2000 koronás bírságot akkor szabnak ki, ha valaki 20 kilométeres óránkénti sebességgel lépi át a korlátozást. Ha a túllépés magasabb 50 km/h-nál, abban az esetben róható ki a 20 ezer korona. Ittas vezetésért 25 ezer koronás bírság jár, 3 év jogosítvány-mentességgel.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?