2 °C Budapest

Tömegesen buktak meg az ellenőrzéseken

Pénzcentrum
2007. június 13. 10:45

A Nemzeti Közlekedési Hatóság napokban végzett országos közúti ellenőrzései során több mint 5 ezer járművet vizsgáltak meg - írja a Világgazdaság.

Műszaki-közlekedésbiztonsági hiányosságot a belföldi személyszállítók 7,8 százalékánál, az áruszállítók 11,4 százalékánál tapasztaltak, míg a külföldiek esetében csupán 3-4 százalék ez az arány.

A szolgáltatásnyújtás feltételeinek ellenőrzése során arra derült fény, hogy a belföldi személyszállítók 3,8, illetve az áruszállítók közel 5 százaléka nem megfelelően végezte feladatát. A külföldiek esetében a személyszállításban nem tapasztaltak hiányosságot, az áruszállításban pedig még a fél százalékot sem érte el ez az arány.

14 esetben kényszerítettek ki pihenőidőt az ellenőrök, 60 esetben vetettek ki közigazgatási bírságot, 86 gépjárművet rendeltek be műszaki vizsgára, egy alkalommal pedig megtagadták a határon való belépést. Rendkívüli telephelyi ellenőrzésre 12 alkalommal került sor, szabálysértési eljárást pedig 168 esetben kezdeményeztek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?