16 °C Budapest

Díjmentes szakasz az M6-os autópályán

Pénzcentrum
2007. július 11. 12:04

Hídfelújítási munkálatok miatt a 6. számú főút Dunaújváros mellett vezető szakaszának forgalmát július 16. és szeptember 13. között ideiglenesen az M6-os autópályára terelik. Az érintett autópálya-szakasz a terelés idején díjmentesen vehető igénybe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2007. július 16. és 2007. szeptember 13. között a 6. számú főút Dunaújváros mellett vezető szakaszán hídrekonstrukciós munkálatokat végeznek, ezért az utat az építkezés idejére a 70+813-as, illetve a 73+188-as kilométerszelvények között le kell zárni. Terelőútként az M8-as autópályának a 6. számú főút és az M6-os autópálya közötti szakaszát, valamint az M6-os autópályának az M8-as autópálya és a Dunaújváros-Centrum csomópont közötti szakaszát vehetik igénybe a járművezetők, akik az ilyen esetekben megszokott sárga alapszínű útbaigazító táblák segítségével tájékozódhatnak. A munkálatok ideje alatt a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntése értelmében a terelőútként kijelölt autópálya-szakaszokat díjmentesen vehetik igénybe az erre közlekedők.

A 6. számú főúton Pécs felől Budapest felé haladóknak az M8-as autópálya 6. számú főúti csomópontjában kell felhajtaniuk az M8-as autópályára Budapest (az M6-os) irányba, majd az M6-os autópálya Dunaújváros - Centrum csomópontjánál lehajtva érhetik el ismét a 6. számú főutat. A Budapest felől Pécs irányba haladóknak a 6. számú főútról a Dunaújváros - Centrum csomóponton keresztül kell felhajtaniuk az M6-os autópályára (az M8-as felé), majd az M8-as autópályán keresztül érhetik el ismét a 6. számú főutat.

Kapcsolódó hír, hogy 2007. július 23-án helyezik forgalomba az M8-as autópálya 6. számú főút és 51. számú főút közötti szakaszát. Az újonnan átadott pályarészről Budapest felé szintén a kijelölt terelőúton keresztül lehet eljutni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?