25 °C Budapest

Kivándorolnak az autógyártók - a Nissan és a Renault is Indiába megy

Pénzcentrum
2006. november 9. 16:00

Az IT vállalatok után az autógyártók paradicsomává válhat India, hatalmas belső piacának és kiemelkedő gazdasági növekedésének köszönhetően. Nem csoda tehát, hogy a Renault és lehetséges partnereként a Nissan is a dél-ázsiai "elefánt" piacának meghódítására készül.

Franciaország második legnagyobb autógyártója az indiai Mahindrával való együttműködésének szorosabbá tételével szeretne egy szeletet kihasítani magának abból a több száz milliós telítetlen piacból, ahol mindössze minden hetedik embernek van saját autója, és egy év alatt 1,14 millió gépjárművet lehet értékesíteni.

A terjeszkedés okát tehát nem az olcsó munkaerőben, hanem a telítetlen piac adta lehetőségekben és az egyre szűkölő európai potenciálban kell keresni. Mind a Nissan, mint a Renault értékesítési volumene visszaesett az elmúlt időszakban főként az európai értékesítés szűkülése miatt.

A tervezett beruházás értéke meghaladja az egy milliárd eurót (261 milliárd forintot), amelynek 2012-es elkészültekor várhatóan 500 000 Logan fog majd kigurulni a futószalagokról. A Renault kisautójának a Hyundai és a Honda termékeivel kell majd megküzdenie a fogyasztókért.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM