28 °C Budapest

Kivándorolnak az autógyártók - a Nissan és a Renault is Indiába megy

Pénzcentrum
2006. november 9. 16:00

Az IT vállalatok után az autógyártók paradicsomává válhat India, hatalmas belső piacának és kiemelkedő gazdasági növekedésének köszönhetően. Nem csoda tehát, hogy a Renault és lehetséges partnereként a Nissan is a dél-ázsiai "elefánt" piacának meghódítására készül.

Franciaország második legnagyobb autógyártója az indiai Mahindrával való együttműködésének szorosabbá tételével szeretne egy szeletet kihasítani magának abból a több száz milliós telítetlen piacból, ahol mindössze minden hetedik embernek van saját autója, és egy év alatt 1,14 millió gépjárművet lehet értékesíteni.

A terjeszkedés okát tehát nem az olcsó munkaerőben, hanem a telítetlen piac adta lehetőségekben és az egyre szűkölő európai potenciálban kell keresni. Mind a Nissan, mint a Renault értékesítési volumene visszaesett az elmúlt időszakban főként az európai értékesítés szűkülése miatt.

A tervezett beruházás értéke meghaladja az egy milliárd eurót (261 milliárd forintot), amelynek 2012-es elkészültekor várhatóan 500 000 Logan fog majd kigurulni a futószalagokról. A Renault kisautójának a Hyundai és a Honda termékeivel kell majd megküzdenie a fogyasztókért.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?