9 °C Budapest
Június 30.

A magyar szabadság napja

Az 1990. március 10-én Moszkvában aláírt egyezmény 1991. június 30-át jelölte meg a szovjet kivonulás befejező dátumaként. Az utolsó szovjet katonavonat 1991. június 16-án, az utolsó szovjet katona, Silov altábornagy pedig június 19-én hagyta el Magyarországot.

Június 30. névnap

Pál

Június 30. további jeles napjai

 Aszteroida világnap

Kapcsolódó cikkek

Ezért vagyunk összeszerelő nemzet: az EU-ban csak 2 olcsóbb munkaerő van a magyarnál
NapiCsárt | 2021. április 1. 16:48

Ezért vagyunk összeszerelő nemzet: az EU-ban csak 2 olcsóbb munkaerő van a magyarnál

Brutálisak a munkaerő árai közti különbségek az EU-n belül, és a tagországok közti szakadék látszólag évről-évre csak mélyül. Hazánkban és a keleti országokban a munkáltatónak töredékébe kerül a dolgozók egy munkaórája, az átváltva 10 366 forintos EU-s átlaghoz képest. Továbbra is Bulgária a sereghajtó, ahol egy átlagos munkaóra csupán 2 364 forintnak megfelelő euróval rövidíti meg a munkáltatókat. A magyarok pedig a korábbi évhez képest rontva, már a harmadik legolcsóbb munkaerőnek számítanak, a mindössze 3 600 forintnak megfelelő átlagos munkaóra költséggel.

Más idők járnak: lassan már csak így tudnak a cégek eredményesen toborozni
Pénzcentrum | 2021. április 1. 15:33

Más idők járnak: lassan már csak így tudnak a cégek eredményesen toborozni

Hazai HR és IT szakértői körben egyre gyakrabban merül fel az igény a szervezet által alkalmazott HR informatikai megoldások továbbfejlesztése, vagy új rendszer bevezetése iránt, de kevés olyan információforrás van, ami hiteles támpontot ad egy HR IT rendszer kiválasztásakor felmerülő kérdések megválaszolásához.

További jeles napok a hónapban

Vissza a naptár főoldalra