Sorban állnak majd a gumiért

Pénzcentrum
2006. november 7. 10:15

A téli idő beálltával az autószervizek bevétele szűk két hét alatt többszörösére növekedett. Az első hó utáni hetekben gyakorlatilag nincs a városokban olyan gumiszerviz, amely napon belül vállalja a téli gumi felhelyezését, még akkor sem, ha a vevő nem csak cserélni, hanem vásárolni is szeretne - írja a Napi Gazdaság.

Ezek a vállalkozások forgalmuk felét jellemzően az október, november, decemberi időszakban bonyolítják le. Magyarországon nagyjából kétszáz-háromszáz komoly gumiabroncsszerviz működik, erős márkaháttérrel és korszerű berendezésekkel, míg az úgynevezett "sufniszervizekkel" együtt mintegy kétezer ilyen cég működik.

A téli gumik forgalma a becslések szerint lassan, de biztosan erősödik, a teljes piac csaknem 50 százalékát a téli termékek adják. Ám annak ellenére, hogy növekszik a téli gumik forgalma, még mindig kevesen cserélik le a nyári szettet. A teljes gumipiac a haszongépjárműveket nem számítva nagyjából évi kétmillió darabos, ebből a személyautókra való téli termékek mintegy 800 ezer darabot jelentenek, vagyis évente 200 ezer gépjármű kap új téli gumit. Ez egyébként nagyjából egybevág az évenként forgalomba helyezett gépjárművek számával.

Arról nincs adat, hogy a hideg beálltával mennyi gépkocsira szerelik fel a téli gumiköpenyt. Jelenleg valamivel kevesebb mint 2,9 millió gépkocsi fut az országban, s ezek jelentős része nincs téli gumival szerelve. A járműpark fiatalodásával párhuzamosan azonban évről évre nő az érdeklődés a prémium termékek iránt. Tavaly 30, idén 25-30 százalékos növekedésre lehet számítani ebben a szegmensben.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?