Sorban állnak majd a gumiért

Pénzcentrum
2006. november 7. 10:15

A téli idő beálltával az autószervizek bevétele szűk két hét alatt többszörösére növekedett. Az első hó utáni hetekben gyakorlatilag nincs a városokban olyan gumiszerviz, amely napon belül vállalja a téli gumi felhelyezését, még akkor sem, ha a vevő nem csak cserélni, hanem vásárolni is szeretne - írja a Napi Gazdaság.

Ezek a vállalkozások forgalmuk felét jellemzően az október, november, decemberi időszakban bonyolítják le. Magyarországon nagyjából kétszáz-háromszáz komoly gumiabroncsszerviz működik, erős márkaháttérrel és korszerű berendezésekkel, míg az úgynevezett "sufniszervizekkel" együtt mintegy kétezer ilyen cég működik.

A téli gumik forgalma a becslések szerint lassan, de biztosan erősödik, a teljes piac csaknem 50 százalékát a téli termékek adják. Ám annak ellenére, hogy növekszik a téli gumik forgalma, még mindig kevesen cserélik le a nyári szettet. A teljes gumipiac a haszongépjárműveket nem számítva nagyjából évi kétmillió darabos, ebből a személyautókra való téli termékek mintegy 800 ezer darabot jelentenek, vagyis évente 200 ezer gépjármű kap új téli gumit. Ez egyébként nagyjából egybevág az évenként forgalomba helyezett gépjárművek számával.

Arról nincs adat, hogy a hideg beálltával mennyi gépkocsira szerelik fel a téli gumiköpenyt. Jelenleg valamivel kevesebb mint 2,9 millió gépkocsi fut az országban, s ezek jelentős része nincs téli gumival szerelve. A járműpark fiatalodásával párhuzamosan azonban évről évre nő az érdeklődés a prémium termékek iránt. Tavaly 30, idén 25-30 százalékos növekedésre lehet számítani ebben a szegmensben.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm