2 °C Budapest

Mit tehetsz, ha elkapnak gyorshajtásért? - Nem kell fizetned, ha...

Pénzcentrum
2006. április 4. 10:10

Időről időre nagy vihart kavar a traffipaxos autók szabálysértése, az esetekben ugyanis két egymásnak ellentmondó álláspont fogalmazódott meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

 

Nem ritka, hogy a "fotóskocsik" felállnak a járdára (a forgalommal szemben, a záróvonalon át...), vagy éppen parkos, füves területen pihennek meg, mintha nem vonatkozna rájuk a KRESZ.

 

 

2003-ban a rendőrség illetékesei kimondták, hogy a jövőben sem parkolhatnak, illetve fotózhatják szabálytalanul parkolva a gyorshajtókat a BRFK traffipaxos autói. Ez a főkapitányi utasítás azóta is érvényben maradt, a KRESZ szabályait azonban mégsem tartják be - írja a Népszabadság.

 

 

A lap megkeresésére az ORFK sajtószolgálata úgy válaszolt, hogy a traffipaxos autók nem tartoznak a KRESZ hatálya alá, mivel azok mérőeszközök...

 

 

Ha már az egyik félnek mindent szabad, nem árt tudni, autósként mivel védekezhetünk: a traffipaxberendezéseket adott időközönként rendszeresen hitelesíteni kell, vagyis a pontosságukról hivatalos igazolást kell kiállítani. Az áldozatul esett autós ezt el is kérheti a rendőröktől és amennyiben a hitelesítés érvényessége lejárt, akkor nem bizonyítható hitelt érdemlően a sebességtúllépés, tehát nem lehet helyszíni bírságot, vagy eljárást kezdeményezni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18