27 °C Budapest
Children sitting with a puppy in a dark room at night play with digital portable devices, tablets. Social media and the use of wireless technologies

Hatalmas leállás a Microsoftnál: rengeteg felhasználót érint, szolgáltatások tucatjai haltak le

2024. május 23. 15:15

Csütörtök kora reggel a Microsoft Bing keresőmotorját és annak felületét érintő jelentős üzemzavar következtében több más szolgáltatás, köztük a DuckDuckGo is leállt - számolt be a Daily Mail.

A Microsoft által üzemeltetett Bing.com keresőmotor csütörtökön kora reggel súlyos működési zavarokkal küzdött. Ez a probléma nem csak magát a weboldalt érintette, hanem az alkalmazás-programozási felületet (API) is, ami következményeként több más szolgáltatás, mint például a DuckDuckGo leállását okozta. További jelentések szerint ez a hiba hatással volt a ChatGPT-re és az Ecosia-ra is, amelyek szintén a Bing API-ját használják.

Annak ellenére, hogy a Google dominálja a webes keresőpiacot, a Bing API-ját számos jelentős vállalat használja. A Microsoft még nem nyilatkozott az ügyben. A DuckDuckGo egy rövid közleményt tett közzé az X-en, tájékoztatva felhasználóit, hogy egy probléma miatt előfordulhat, hogy nem kapnak eredményeket kereséseikre. A Bing.com látogatóit egy hibaüzenet fogadta.

A Downdetector.com adatok alapján keleti parti idő szerint hajnali 2:00 óra után nőtt meg hirtelen a Bing.com-mal kapcsolatos panaszok száma. A DuckDuckGo szolgáltatása is hasonló időben állt le. A TechCrunch információi szerint keleti idő szerint hajnali 5:00 körül mindkét szolgáltatás - a Bing.com és a DuckDuckGo - újra elérhetővé vált. Felhasználók beszámolói szerint ebben az időszakban vagy egy teljesen üres oldallal találkoztak, vagy egy 429-es HTTP-kódú hibával szembesültek bejelentkezés során.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem