23 °C Budapest
Woman with smartphone and headphones traveling in the subway music listening metro train

Itt a válasz a Facebook-leállás nagy kérdésére: tényleg ez lehetett az összeomlás oka?

MTI
2024. március 6. 07:23

A Meta négy platformjának felhasználói műszaki meghibásodás miatt pár óráig bejelentkezési problémákkal szembesültek kedden a Facebook, az Instagram, a Threads és a Messenger felületek felhasználói.  Andy Stone, Meta sajtószóvivője az X felületen - korábbi nevén Twitteren - közzétett bejegyzésében elismerte a problémákat, elnézést kért az esetleges kellemetlenségekért és kiemelte: a cég a lehető leggyorsabban megoldotta a helyzetet az összes érintett számára.

Az amerikai Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynökség (CISA) egyik magas rangú tisztviselője kedden újságírókkal közölte: a leállásnak nincs köze a szuperkedd amerikai előválasztási naphoz, és rosszindulatú kibertámadásra utaló összefüggést sem fedeztek fel. A kétórás kiesés egy fontos csütörtöki határidő előtt történt: a technológiai óriáscégek eddig kaptak időt, hogy teljesítsék az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabályának követelményeit. A Meta a megfelelés érdekében engedélyezi felhasználói számára a Facebook és az Instagram fiókok szétválasztását, így a személyes adatokat nem kapcsolhatják össze célzott hirdetéseknél.

Az internet működésének fennakadásait figyelő Downdetector cég kedden jelezte, hogy nem működött több százezer felhasználónál a világon a Meta cég közösségi platformjai, a Facebook, a Messenger és az Instagram. A panaszok közép-európai idő szerint 16 órától érkeztek - közölték. Problémákat jeleztek a WhatsApp Business üzleti alkalmazás felhasználói is. Andy Stone, a Meta szóvivője a nap folyamán közölte, hogy tudnak a hibáról, dolgoznak a helyreállításán.

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy kizárták őket a Facebook-fiókjukból, ahova ezt követően nem tudtak visszajelentkezni. Mások nehézségeket tapasztaltak be a Threads és az Instagram oldalak és alkalmazások frissítésénél. "Több szolgáltatás is problémákat tapasztalt a rendszerük egyes részein, különösen a weboldalakba való bejelentkezéseknél" - mondta a John Hopkins Egyetem számítástechnikai professzora, az Információbiztonsági Intézet tagja.

Ez utalhat egy gyakori okra, például egy nagyobb felhőszolgáltatás meghibásodására is. Jelenleg nem tudni pontosan, hogy mi történt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- tette hozzá. Utoljára 2021-ben jelentkeztek problémák a Facebook, az Instagram és a Whatsapp működésében: az akkori több órás leállást a cég azzal magyarázta, hogy egy hálózati konfiguráció után elvesztették a kapcsolatot az adatközpontok közti hálózati forgalmat irányító routerekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem