18 °C Budapest
A mobile phone in the hands of a girl. A young woman in a black T-shirt is holding a phone. The fraudster sends an email message. The work of a freelancer, businessman. The wife checks messages and notifications on social networks. Wireless technologies.

Sok magyar a zsebébe nyúlhat a Facebook-leállás miatt: nemsokára érkezik a számla

2024. március 5. 18:45

Korábban is volt már példa a Facebook leállására, 2021-ben több órán keresztül nem lehetett használni az oldalt, ami meg is látszott a felhasználók viselkedésén.

Korábban is volt példa a Facebook leállására, 2021-ben több órán keresztül nem lehetett használni az oldalt. Az akkori probléma egy konfigurációs hibából adódott, ami miatt a Facebook szerverei nem tudtak kapcsolódni az internethez.

Akkor az is kiderült, Magyarországon a Facebookról beszélünk leggyakrabban online, az Instagramot szeretjük a legjobban, a legkevésbé a LinkedInt kedveljük. Twittert pedig még mindig kevesen használnak hazánkban. 

Emellett fény derült arra is, hogy 2021-ben több mint 9,6 millió online említés született közösségi média felületek kapcsán, ennek 78 százaléka a Facebookról szólt. A közösségi oldalra a legtöbb embert elérő oldalak listája és a top hashtagek szerint legtöbbször hírekért, receptekért látogatunk el, és gyakran beszélünk itt a koronavírusról. 

Az akkori leállás egy meglepő eredményt is hozott, mégpedig azt, hogy a felhasználók az alternatív kommunikációs csatornákat kezdték kapcsolattartásra használni. Így rengetegen nyúltak ennek hagyományosabb formáihoz: a telefonhoz és az SMS-hez. A Pénzcentrum meg is kereste akkor a Magyar Telekom Vállalati kommunikációs igazgatóságát, ahonnan azt az információt kaptuk, hogy az akkori leállás az SMS forgalmat 100 százalékkal, a hangforgalmat 15 százalékkal dobta meg. Még a vezetékes telefont is 8-10 százalékkal többen emelték fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem