5 °C Budapest
Magyarok tömegének keserítette meg az életét a Revolut: a hatóságok tehetetlenek

Magyarok tömegének keserítette meg az életét a Revolut: a hatóságok tehetetlenek

2020. január 10. 13:01

A Revolut több ügyfele sem fért hozzá a pénzéhez az elmúlt hetekben - írja az Index. A vállalat a pénzmosási törvényre hivatkozva zárolja a számlákat.

A lapnak nyilatkozó egyik ügyfél már három hete nem tud utalni a szolgáltatással, és a cég már olyan dokumentumokat is elkért, ami nem feltétlenül indokolt. Így például a jövedelem forrását jövedelemigazolással kellett az ügyfélnek igazolnia. Ehhez egyébként a Revolutnak semmi köze, hiszen a pénz már egy ideje legálisan a bankrendszeren belül volt. Az eset nem egyedi.

A Revolut jelenleg veszteségesen működik, az árazásuk ugyan rendkívül kedvező, de ez a jövőben megváltozhat, mikor már sikerül kellően elterjedté válnia. A zárolások mindenesetre nem segítik ezt a folyamatot, hiszen meglehetősen rombolják az ügyfelek bizalmát. A Revolut brit vállalat, emellett Litvániában rendelkezik hatósági felügyelettel, Magyarországon határon átnyúló tevékenységet folytat, a Magyar Nemzeti Banknak így korlátozott felügyeleti lehetőségei vannak.

Aki most nagyobb összegű pénzt tölt fel a felületre, az készüljön fel arra, hogy a cég - a pénzmosási szabályok megsértését elkerülendő - szigorú és elég lassú intézkedéseket foganatosított, ami meglehetősen sok reklamációt szült az ügyfelek körében. Mivel a Revolut brit jog alatt működik, így a jogérvényesítésre is csak Nagy-Britanniában van lehetőség, a magyar hatóságok nem tudnak segíteni. Magyar élőhangos megoldásra egyelőre a cégtől nem számíthat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?