20 °C Budapest
Magyarok tömegének keserítette meg az életét a Revolut: a hatóságok tehetetlenek

Magyarok tömegének keserítette meg az életét a Revolut: a hatóságok tehetetlenek

2020. január 10. 13:01

A Revolut több ügyfele sem fért hozzá a pénzéhez az elmúlt hetekben - írja az Index. A vállalat a pénzmosási törvényre hivatkozva zárolja a számlákat.

A lapnak nyilatkozó egyik ügyfél már három hete nem tud utalni a szolgáltatással, és a cég már olyan dokumentumokat is elkért, ami nem feltétlenül indokolt. Így például a jövedelem forrását jövedelemigazolással kellett az ügyfélnek igazolnia. Ehhez egyébként a Revolutnak semmi köze, hiszen a pénz már egy ideje legálisan a bankrendszeren belül volt. Az eset nem egyedi.

A Revolut jelenleg veszteségesen működik, az árazásuk ugyan rendkívül kedvező, de ez a jövőben megváltozhat, mikor már sikerül kellően elterjedté válnia. A zárolások mindenesetre nem segítik ezt a folyamatot, hiszen meglehetősen rombolják az ügyfelek bizalmát. A Revolut brit vállalat, emellett Litvániában rendelkezik hatósági felügyelettel, Magyarországon határon átnyúló tevékenységet folytat, a Magyar Nemzeti Banknak így korlátozott felügyeleti lehetőségei vannak.

Aki most nagyobb összegű pénzt tölt fel a felületre, az készüljön fel arra, hogy a cég - a pénzmosási szabályok megsértését elkerülendő - szigorú és elég lassú intézkedéseket foganatosított, ami meglehetősen sok reklamációt szült az ügyfelek körében. Mivel a Revolut brit jog alatt működik, így a jogérvényesítésre is csak Nagy-Britanniában van lehetőség, a magyar hatóságok nem tudnak segíteni. Magyar élőhangos megoldásra egyelőre a cégtől nem számíthat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24