7 °C Budapest

Ötperces telefonszabály: tényleg gyorsabban kerülhetünk ügyintézőhöz?

Pénzcentrum
2014. április 28. 10:05

Január közepe óta törvény szerint is biztosítani kell a telefonos ügyfélszolgálatokon, hogy öt percen belül ügyintézőhöz kerüljünk. Ugyanakkor kérdéses, hogy mikortól ketyeg az öt perc, ráadásul a bizonyíthatóság meglehetősen nehéz lenne. Igaz, egyelőre nem érkezett egy lakossági panasz sem - írja a Népszabadság.

Január közepén lépett életbe a fogyasztóvédelmi törvény módosítása, amely szerint biztosítani kell "az ésszerű várakozási időn belüli hívásfogadást és ügyintézést" a telefonos ügyfélszolgálatokon. Úgy tűnik, hogy a korábbi hosszas várakozások megszűntek, legalábbis a napilap által megkeresett összes nagy szolgáltatónál sikerült öt percen belül ügyintézőhöz kerülni.

A Vodafone, a UPC, a Telenor, a Telekom, az Elmű és a Főtáv esetében egy és három perc között sikerült élő hanggal beszélni. Ugyanakkor a szolgáltatók elmondták, hogy a törvény módosítása előtt is többségük biztosította az öt percen belüli kapcsolást. A módosítás miatt nem kellett új moderátorokat felvenni vagy külön beruházást végrehajtani.

A nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője szerint ugyanakkor az még önmagában nem jelenti a rendelkezés megsértését, ha öt percen belül nem történik meg a hívásfogadás. Az is kérdés, hogy mikortól ketyeg az öt perc. A bizonyíthatóság is meglehetősen nehéz, különösen, hogy a szolgáltatók csak a kapcsolástól rögzíti a beszélgetést. Ugyanakkor még egyetlen lakossági panasz sem érkezett ilyen ügyben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem